1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
08-05-2014 19:12

Μανθάτης: «Γράψαμε τη δική μας ιστορία»

Συνέντευξη έδωσε ο προπονητής της ΓΕ Μεσολογγίου, Βασίλης Μανθάτης, μιλώντας για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Κύριε Μανθάτη πως αισθάνεσαι αυτή την στιγμή, μετά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος των Ανδρών της ΕΣΠΕΔΕ, και του κυπέλλου στις Γυναίκες;

«Πως μπορεί να αισθάνεται ένας προπονητής όταν μέσα σε μία χρονιά πετυχαίνει όλους τους στόχους που έχει βάλει: Ικανοποίηση, Χαρά, Ευτυχία, την απόλυτη Επιτυχία. Για εμένα η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη γιατί καταφέραμε να γράψουμε ιστορία κάτι που είχε να γίνει στη πόλη του Μεσολογγίου εδώ και 30 χρόνια. Καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές στο ανδρικό και να ανεβούμε στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στις Γυναίκες καταφέραμε  να βγούμε κυπελλούχοι Δυτικής Ελλάδας. Κυρίως όμως καταφέραμε  να φτιάξουμε τα αναπτυξιακά μας τμήματα, δηλ να εμπνεύσουμε το άθλημα στους μικρούς μαθητές/τριες που μπορεί να είναι και οι αυριανοί πρωταθλητές. Παρ’ ότι ο  σύλλογος ήταν καινούργιος, με την ίδρυσή του οργάνωσε επιτυχημένα δραστηριότητες που θα βοηθούσαν στην διαφήμιση του αθλήματος. Από τις προσωπικές μου γνωριμίες προσκάλεσε μεγάλες ομάδες σε φιλικά παιχνίδια. Το κλειστό του Μεσολογγίου φιλοξένησε  την γυναικεία ομάδα της Α.Ε.Κ, και την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού.  Το καλοκαίρι που μας πέρασε φέραμε διεθνείς Σέρβες αθλήτριες αλλά και την αφρόκρεμα αθλητριών της Α1 Εθνικής ώστε να συμμετάσχουν στο τουρνουά beach volley Ionian Beach. Κάνοντας λοιπόν αυτόν τον σύντομο απολογισμό θα ήτανε παράλογο να μην νιώθω την απόλυτη επιτυχία και την απόλυτη ευτυχία».              

-Ήταν για την ομάδα ένα έξτρα κίνητρο το γεγονός πως σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, όπως και έγινε, θα ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για τη νεοσύστατη ομάδα της ΓΕ Μεσολογγίου;

«Όπως είχα πει και παλαιότερα πρώτος στόχος της ομάδας ήτανε να γίνουμε ομάδα  με όλη τη σημασία της λέξεως. Ο αμέσως επόμενος  στόχος ήτανε η άνοδος στην της αντρικής ομάδας στην Α2 εθνική. Οι λόγοι που το θέλαμε ήταν πρώτον να αρχίσει η ομάδα να γράφει τη δική της ιστορία, να ξαναγνωρίσουμε το άθλημα στο κόσμο του Μεσολογγίου, να κάνουμε τον κόσμο να το ξανααγαπήσει, να μπει στο χάρτη του αθλητισμού της Ελλάδας και να παίξουν στην Α2 κάποιοι αθλητές του Μεσολογγίου που το παλεύανε εδώ και χρόνια σε άλλες πόλεις,  γιατί το αξίζουν να παίξουν σε αυτή τη κατηγορία. Αυτά ήτανε τα κίνητρα όπου μας έφεραν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στηνΑ2 εθνική»

-Κατά τη γνώμη σας που κρίθηκε ο τελικός και φτάσατε στην κατάκτηση του τροπαίου;

«Στο τελικό η ομάδα φάνηκε ποιό έτοιμη αγωνιστικά και έδειξε περισσότερο θέληση να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επίσης η ομάδα είχε αγωνιστικό ρυθμό γιατί προερχότανε από μία σειρά τεσσάρων ημιτελικών ενώ η ομάδα της Άρτας περίπου για 25 μέρες περίμενε την επόμενη ομάδα του τελικού. Καταφέραμε μαζί με τα παιδιά να αλλάξουμε την τακτική του παιχνιδιού μας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα κρίσιμα σετ ο καλύτερός μας παίκτης που θα τελείωνε της κρίσιμες φάσεις να ήτανε ποιο ξεκούραστος και με περισσότερο καθαρό μυαλό. Εδώ να επισημάνω και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μέσα στις γιορτές του Πάσχα όλοι οι αθλητές ήτανε παρόντες στις προπονήσεις ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο. Εκεί φάνηκε ακόμα ποιο πολύ η θέλησή μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα καθώς όλοι μας θυσιάζαμε μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και μέρες γιορτινές – οικογενειακές για να πετύχουμε το στόχο μας που ήτανε η κατάκτηση του πρωταθλήματος – όπου και το πετύχαμε».        

-Αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα ενός προπονητή η κατάκτηση ενός τίτλου;

«Όσον αφορά αν έχει αλλάξει κάτι στη καθημερινότητα μου και ως προς το χαρακτήρα μου δεν έχει αλλάξει τίποτα γιατί πιστεύω στο εξής ότι όπως ανεβαίνεις έτσι και πολύ χειρότερα μπορείς να γκρεμιστείς. Το μόνο που αλλάζει είναι η απαιτήσεις που θα έχει του χρόνου η κατηγορία και ότι πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω και να προσπαθήσουμε παραπάνω για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α2 εθνική γιατί όπως και να το κάνουμε σαν ομάδα τη κατηγορία δεν τη ξέρουμε και θεωρητικά θεωρούμαστε άπειροι και πρωτάρηδες και γι αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια του χρόνου. Τέλος αυτό που αλλάζει στην καθημερινότητα της ομάδας είναι ότι πλέον η ομάδα μπήκε στο χάρτη του βόλεϊ και είναι μια υπολογίσιμη ομάδα».

-Coach ο σύλλογος έχει κάνει μία προσπάθεια τα δυο τελευταία χρόνια. Αυτό το Πρωτάθλημα στους Άνδρες και το Κύπελλο στις Γυναίκες ήταν μία ανταμοιβή των κόπων σας;

«Ήρθα στη πόλη του Μεσολογγίου πριν 3 χρόνια. Τον πρώτο χρόνο βρήκα μία κατάσταση που το άθλημα φυτοζωούσε. Έτσι αμέσως έπιασα δουλειά. Να επισημάνω ότι στα πρώτα βήματα, για να ξαναρχίσουμε να δίνουμε ζωή στο άθλημα με βοήθησε και ο δάσκαλός μου – Προπονητής μου ο κ. Κούστας Κώστας και μέσα από εδώ θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τον δεύτερο χρόνο πήρα την ομάδα μόνος μου οικονομικά και προπονητικά. Κατέβασα και γυναικείο τμήμα και αντρικό. Σε αυτό με βοηθήσανε πάρα πολύ οι δύο αρχηγοί. Στο ανδρικό  ο Σπύρος Σπανός, όπου καταφέραμε να επιστρέψουμε τους Μεσολογγίτες αθλητές από τη Γ.Ε.Αγρινίου και πάλι στο Μεσολόγγι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά το γυναικείο με βοήθησε μία μαθήτρια της Β΄λυκείου η αρχηγός Βενετία Διαμαντοπούλου. Ο τρίτος χρόνος έδειξε ότι αν θέλαμε να προχωρήσουμε έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο. Βλέποντας την προσπάθεια των προηγούμενων δύο χρόνων, πέρυσι τέτοια εποχή ήρθαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας οικονομικά και ηθικά, ο σημερινός Πρόεδρος της ομάδας Λινάρδος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Τζάνος Ιωάννης και ο Γραμματέας της ομάδας Μανθάτης Νικόλαος καθώς και οι δημοσιογράφοι Κολιός Κώστας και Δημητρίου Μιχάλης όπου όλοι μαζί φτιάξαμε τη Γυμναστική Ένωση Μεσολογγίου ( Γ.Ε.Μ. )    Έτσι φέτος σε συνεργασία καταφέραμε να επιστρέψουμε σχεδόν όλους τους παλιούς μεσολογγίτες αθλητές και να φτιάξουμε μία ομοιογενή ομάδα όπου και πετύχαμε την άνοδο στην Α2. Καταφέραμε παρέα να φτιάξουμε την  γυναικεία ομάδα εκεί που δεν υπήρχε και να την κάνουμε ανταγωνιστική. Σημαντική ήταν  η επιστροφή παλιών αθλητριών, όπως η φετινή αρχηγός της γυναικείας ομάδας Λάζαρη Ξένια που ήρθαν πίσω στο Μεσολόγγι για να κάνουμε ακόμα ποιο δυνατή την ομάδα και με την βοήθεια των μεταγραφών που κάναμε πετύχαμε να πάρουμε το κύπελλο Δυτικής Ελλάδας και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Βλέποντας όλα αυτά θεωρώ και πιστεύω ότι ήτανε μια επιβράβευση των προσπαθειών μου, των απίστευτων ωρών δουλειάς  που αφιέρωσα χωρίς οικονομικό όφελος αλλά βάζοντας και χρήμα γιατί έπρεπε όλα να είναι όπως πρέπει να είναι σε μια ανταγωνιστική ομάδα και να έχει πετυχημένες πορείες. Γιατί όπως λέει και ο λαός τα αγαθά κώπης κτώνται».       

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε φέτος;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπήρξε φέτος ήτανε στα μέσα της χρονιάς περίπου το Φεβρουάριο μήνα. Η ανδρική ομάδα είχε δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και η γυναικεία ομάδα πήγαινε στη 1η αγωνιστική των μπαράζ με πολλούς τραυματισμούς. Εκεί κάπου έκανα και εγώ αρκετά λάθη και κάποιες φορές έπαιρνα και λάθος αποφάσεις και η ένταση διογκώνονταν. Αλλά ευτυχώς το προλάβαμε έγκαιρα.  Επίσης εκείνο το διάστημα η ανδρική ομάδα αναγκάστηκε να πάει χωρίς προπονητή και να παίξει το ντέρμπι με την Άρτα γιατί την ίδια ώρα έπρεπε να βρίσκομαι στη Πρέβεζα για το παιχνίδι μπαράζ των γυναικών για την Α2. Έτσι άρχισαν να επικρατούν διάφορες αρνητικές σκέψεις αλλά διαχωρίζοντες τους ρόλους μας και με τη σωστή συνεργασία με τον αρχηγό της ομάδας  καταφέραμε και ανακάμψαμε το αρνητικό κλίμα και μπήκαμε ακόμα ποιο δυνατοί στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος».

Η ΓΕ Μεσολογγίου θα έχει και πάλι τον Βασίλη Μανθάτη στο τιμόνι της και τη νέα χρονιά;

«Υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις  από ομάδες της Αθήνας και της Δυτικής Ελλάδας για να πάω του χρόνου αλλά όπως έχω πει πρώτο λόγο για εμένα έχει η Γ.Ε.Μεσολογγίου. Εδώ θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να δώσω ακόμα περισσότερα γιατί εδώ που έφτασε η ομάδα δεν θα ήτανε σωστό να την αφήσω και να φύγω. Θα είναι σαν να πετώ στα σκουπίδια τους κόπους και τις θυσίες που έκανα αυτά τα 3 χρόνια. Αν όμως η διοίκηση της ομάδας κρίνει ότι πρέπει να υπάρξει κάποιος ποιο έμπειρος προπονητής τότε θα αποχωρήσω σαν φίλος και θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα τους έστω και από μακριά». 

Θα θέλατε να αφιερώσετε σε κάποια πρόσωπα την φετινή επιτυχία;

«Όλη αυτή την επιτυχημένη χρονιά την αφιερώνω στον εαυτό μου και στην ομάδα γιατί κουραστήκαμε και δουλέψαμε πολύ για να επιτύχουμε, στους γονείς μου που μου στάθηκαν οικονομικά και ψυχικά όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά, στους συνεργάτες μου Καψού Ρίτα και Νιάρο Βασίλη και στους καλούς μου φίλους – φίλες Βαγγέλη Μπαλαμπάνη , Λαινά Δημήτρη και Πανταζή Ουρανία καθώς και όσους ήτανε δίπλα στην ομάδα και την στηρίξανε. Τέλος θέλω να μοιραστώ αυτή την επιτυχία όπου τους αξίζει πραγματικά με τους δημοσιογράφους Κολιό Κώστα και Δημητρίου Μιχάλη όπου όλη τη χρονιά ήτανε δίπλα στην ομάδα και τη πήραν δημοσιογραφικά και την έβγαλαν από την αφάνεια στην επιφάνεια με λίγα λόγια βοήθησαν να μπει με γερές βάσεις στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας. Τους ευχαριστώ πολύ για όλα».   

-Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τον κόσμο που σε κάθε αγώνα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας ήταν στο πλευρό της ομάδας.

«Ο φίλαθλος κόσμος του Μεσολογγίου ήτανε πραγματικά ο 7Ος παίκτης της ομάδας. Είτε η ομάδα έπαιζε εκτός είτε εντός ήτανε δίπλα μας και μας στήριζε. Είχαν κάνει τα εντός έδρας παιχνίδια τη ποιο καυτή έδρα άλλωστε με την αντρική ομάδα δεν χάσαμε ούτε ένα παιχνίδι εντός έδρας. Και σε αυτό έπαιξε πολύ ρόλο ο κόσμος που έδινε δυναμικά το παρόν του. Ήτανε καταπληκτικός γεμάτος πάθος και δίψα για τη άνοδο στην Α2 εθνική. Χαίρομαι πολύ που στο τελευταίο παιχνίδι βρέθηκε δίπλα μας όλος ο φίλαθλος κόσμος του Μεσολογγίου αλλά και διοικητικοί παράγοντες των άλλων τοπικών συλλόγων  και πανηγύρισαν μαζί μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2 εθνική. Εγώ προσωπικά αλλά και οι αθλητές μου θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς που στάθηκε δίπλα μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας του χρόνου στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής ανδρών».

-Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την όμορφη κουβέντα με μια διαφορετική ερώτηση, τι ήταν αυτό που ώθησε το Βασίλη Μανθάτη να πάρει την απόφαση να κατεβεί στις φετινές Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος.
«Είναι αλήθεια το ότι κατεβαίνω δημοτικός σύμβουλος με τον υποψήφιο δήμαρχο Μουρκούση Νίκο και τον συνδυασμό ‘’ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’. Ο λόγος που με οδήγησε στην απόφαση αυτή ήτανε ότι θεωρώ και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω ακόμα ποιο πολύ την πόλη μου και ιδιαίτερα στο κομμάτι του αθλητισμού. Γιατί η πόλη είναι πίσω σε πολλά. Σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε μαζικά προγράμματα αθλητισμού, αλλά και σε προγράμματα εναλλακτικού αθλητισμού. Είμαι γνώστης το τι χρειάζεται και το τι πρέπει να γίνει στο αθλητικό κομμάτι της πόλης. Άλλωστε είναι και ένας από τους σημαντικούς στόχους του συνδυασμού. Έτσι πήρα την απόφαση να κατέβω στις εκλογές και να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα, γιατί η άθληση και η υγεία των συνδημοτών μας είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να επιλύσουμε στη πόλη. Γι αυτό και ζητώ την ιερή ψήφο των συνδημοτών μου ώστε να πάμε την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ένα σκαλοπάτι πιο μπροστά»

1 σχόλιο

  • Comment Link Πρεβεζιάνος Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 16:42 posted by Πρεβεζιάνος

    Αρχικά συγχαρητήρια κ. Μανθάτη, αλλά έχω δύο ενστάσεις σε αυτά που λες. Υποδομή δεν υπάρχει καθόλου στο σωματείο σου και αν δεν απατώμαι μόνο σε Άνδρες και Γυναίκες είχατε συμμετοχή.
    Είμαι Πρεβεζιάνος και τα δύο σωματεία της Πρέβεζας,των Ιωαννίνων και Άρτας συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα και αυτά πρέπει να σας παραδειγματίσουν, χωρίς βέβαια να θέλω να σας μειώσω την επιτυχία. Αυτός είναι Αθλητσιμός

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ