1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-04-2014 14:11

Γιώργος Λεονταρίτης: «Οι υποδομές στον παράδεισο του Αιγαίου είναι μηδενικές»

Αποφασισμένος να κατέβει με επιτυχία στις επικείμενες εκλογές ως υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος του Φοίνικα Σύρου στην Ένωση Σωματείων Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών Γιώργος Λεονταρίτης.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος χαιρέτησε την υποψηφιότητα του, ενώ ο Λεονταρίτης μιλώντας στο volleyleague.gr ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να εμπλακεί και πάλι με τα κοινά, για το όραμα του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην ευαίσθητη και συνάμα δυναμική περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Επίσης χαιρέτησε την άνοδο του Α.Ο.Θήρας στην Α1 βόλεϊ γυναικών, την εντυπωσιακή πορεία του Πανναξιακού στην ίδια κατηγορία, την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο Φοίνικας, τις προσπάθειες του Κολοσσού Ρόδου για την κατασκευή ενός νέου γυμναστηρίου και υποσχέθηκε να εργαστεί στη δημιουργία αθλητικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

«Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να δημιουργεί. Είναι υποχρέωση του γιατί μέσα από την δημιουργικότητα μπορούμε και ξεπερνάμε την καθημερινότητα μας και βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής μας και των παιδιών μας. Ο χώρος αυτοδιοίκησης είναι ιδανικός για να μπορεί κανείς να προσφέρει. Έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την κεντρική Πολιτική σκηνή, είναι η τοπική κοινωνία που από μόνη της μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα της εάν σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν άνθρωποι ικανοί και έντιμοι και αυτό ήταν το κίνητρο μου. Η διάθεση μου να προσφέρω με άλλους ανθρώπους, που θεωρώ ότι έχουνε τα προσόντα για να βοηθήσουν και να ξεπεράσουμε την κρίση».

-Ποια είναι τα προβλήματα που χρειάζονται άμεσα λύση;

«Δυστυχώς, παρότι έχουν υδρεύσει πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα απο το 1987 μέχρι και σήμερα, ξεκινώντας από τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα. Μετά από τα 4 ΕΣΠΑ, απο τα χρήματα που ήρθαν από τα ταμεία συνοχής. Δυστυχώς οι υποδομές σε αυτόν τον επίγειο παράδεισος που λέγεται Αιγαίο, είναι σε μηδενικό επίπεδο. Φανταστείτε ένα χωρίο στις Άλπεις να μην έχει χιονοδρομικό κέντρο. Εδώ βρισκόμαστε στο εξής παράλογο, ότι νησιά του Αιγαίου δεν έχουν μαρίνες. Κάνω αυτόν τον παραλληλισμό για να δώσω την έκταση του προβλήματος. Τα νησιά που θα έπρεπε να ήταν πηγή πλούτου για την Ελλάδα, στερούνται βασικών υποδομών. Τα λιμάνια δεν έχουν ασφάλεια, λείπουν τουριστικές υποδομές ανάπτυξης όπως είναι τα διεθνή αεροδρόμια και οι μαρίνες. Ελάχιστα νησιά διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια και λείπει το σημαντικότερο απ' όλα. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Σε λίγα νησιά έχουμε νοσοκομεία στελεχωμένα και αυτό είναι σχετικό. Στα περισσότερα νησιά τα κέντρα υγείας είναι υποστελεχωμένα, το ΕΚΑΒ είναι πλήρως αποστελεχωμένο και φανταστείτε ένα νησί τον χειμώνα που έχει πληθυσμό 4-5 χιλιάδων κατοίκων και το καλοκαίρι να μπορούν να φιλοξενήσουν 50 χιλιάδες τουρίστες, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στο θέμα της υγείας. Θα μπορούσα να μιλάω αρκετές ώρες για αυτά τα προβλήματα αλλά δυστυχώς δεν πολιτευόμαστε με βάση την αναφορά που υπάρχουν και που οι προηγούμενοι δημιούργησαν. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε στο παρόν και στο μέλλον και πως θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα, χωρίς να αναλωθούμε στην αναφορά τους».

-Τι αντιμετώπιση είχατε από τους συριανούς;

«Νομίζω πως φίλοι και γνωστοί χάρηκαν από αυτό το γεγονός γιατί τους είχα συνηθίσει να ασχολούμαι με τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Από το 1990 μέχρι το 2010 συμμετείχα ανελλιπώς τόσο ως υποψήφιος Δήμαρχος όσο και υποψήφιος Νομάρχης στις Κυκλάδες. Επομένως τους είχα συνηθίσει να είμαι πάντα παρών. Την τετραετία 2010-2014 είχα αποφασίσει από μόνος μου να αποχωρήσω από τα κοινά και τώρα που πήρα την απόφαση να συμμετέχω και πάλι, νομίζω την δέχθηκαν αρκετά καλά».

-Στο αθλητικό κομμάτι, έχει υπάρξει αξιοποίηση των προγραμμάτων που αναφερθήκατε νωρίτερα στις Κυκλάδες;

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΟ Θήρας, γιατί στις Κυκλάδες παρότι είναι ένας κατ' εξοχήν τουριστικός νομός, με τεράστια προβλήματα επικοινωνίας και συγκοινωνίας με το κέντρο, έχουμε δύο ομάδες στην Α1 Γυναικών, τον Πανναξιακό και τον ΑΟ Θήρας και τον Φοίνικα Σύρου που πλέον έχει γίνει πολύ γνωστός στο Πανελλήνιο εδώ και πολλά χρόνια. Σε επίπεδο υποδομών θα έλεγα πως το γήπεδο της Σαντορίνης και του Πανναξιακού είναι ικανοποιητικά για να φιλοξενήσουν αγώνες της Α1 Γυναικών. Το γήπεδο της Σύρου θα έλεγα πως είναι από τα χειρότερα στην Α1 ανδρών. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ενέργειες να το βελτιώσουμε, διότι μην ξεχνάτε ότι πρόπερσι, στερηθήκαμε την δυνατότητα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μία επαρχιακή ομάδα που κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, στερηθήκαμε αυτή την δυνατότητα λόγω γηπέδου. Δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως υπάρχουν και τεράστιες ελλείψεις και στα υπόλοιπα νησιά, που δεν υπάρχουν κλειστές αίθουσες, ούτως ώστε να πάει η νεολαία να αθληθεί. Έχουμε το παράδοξο φαινόμενο να παίζεται ακόμη βόλεϊ σε ανοιχτά γήπεδα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις Κυκλάδες. Δυστυχώς στο επίπεδο αθλητικών υποδομών είμαστε πάρα πολύ πίσω. Στην πρωτεύουσα της Σύρου δεν υπάρχει καν αθλητικό κέντρο για αγώνες στίβου. Το κολυμβητήριο υπολειτουργεί, μόνο 2 με 3 μήνες το χρόνο. Ένα κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και μόνο σε λίγα νησιά μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Ακόμα και ο Κολοσσός Ρόδου που παίζει στην Α1, θα έχετε δει ότι το Βενετόκλειο θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο από αυτό που είναι και φιλοξενεί αγώνες επιπέδου Α1 μπάσκετ».

-Να κλείσουμε με τον Φοίνικα. Πλησιάζει η υπέρβαση;

«Ο Φοίνικας έχει ήδη κάνει την υπέρβαση εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκινώντας από ένα νησί 15 με 20 χιλιάδων κατοίκων, έχει καταφέρει πάνω απ'όλα να καταξιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων. Πιστεύω είναι ο ηθικός πρωταθλητής του προπέρσινου πρωταθλήματος, εκεί που συνέβησαν κάποια γεγονότα τα οποία δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Βεβαίως όλα αυτά είναι καλά, η ηθική ανταμοιβή προσφέρει μία ικανοποίηση. Ένας τίτλος χρειάζεται, θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Φοίνικα γιατί δεν μπορεί πάντα η τύχη να μας γυρίζει την πλάτη».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ