1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-03-2014 13:57

Η Κηφισιά, ο «δημοσιοσχετίστας» Μαυρομάτης και οι «φοβισμένοι» προπονητές

Έσταξε μέλι για την Κηφισιά, χαρακτήρισε "δημοσιοσχεσίστα" τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, ενώ αναφέρθηκε και στους "φοβισμένους" Έλληνες προπονητές. Ο Στέλιος Προσαλίκας έκανε και πάλι αίσθηση, μιλώντας στην εκπομπή "ΣΤΟ ΦΙΛΕ" των καναλιών Novasports.

Ο Στέλιος Προσαλίκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή των καναλιών Novasports και την εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και προπονητής της Εθνικής Ομάδας, μίλησε στον Παντελή Λώλη και τον Ισίδωρο Πρίντεζη, επί παντός επιστητού. Για την Κηφισιά, την ΕΟΠΕ του Μαυρομάτη, τους Έλληνες προπονητές, τον Ολυμπιακό, για το χαμένο όνειρο των ημιτελικών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Είπε ο πρώην ομοσπονδιακός:


Για το πώς περνάει μακριά από το βόλεϊ:

Ο καιρός περνάει ωραία, με δουλειά, με θάλασσα, με οικογένεια. Πάνε να με μπλέξουν σε κάτι κοινά στον Δήμο Πεύκης και μου θυμίζει τα της Ομοσπονδίας και λέω που πάνε να με μπλέξουν πάλι. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ανθυγιεινή στις μέρες.


Για το πώς έφυγε από την ομοσπονδία: Για να πω αι σιχτίρ και καληνύχτα σʼ εκείνη την συνέντευξη Τύπου είχα φτάσει στο αμήν. Η ισοβιότητα είναι ένα από τα δεινά του βόλεϊ και του αθλητικού κινήματος. Και στην Ομοσπονδία είναι πρόβλημα. Ήταν πρωτοφανής η παραίτηση μου. Ακούς 30-40 χρόνια σε μια θέση και καμαρώνει ο άλλος (γέλια). Εγώ έφτιαξα μόνος μου γραφεία, γλιτώναμε 13 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, έκανα τελικούς στο Τροκαντερό, εγώ ο ίδιος άνοιξα τρύπες στο ΟΑΚΑ για να παίξει ευρωπαϊκό φάιναλ φορ ο Παναθηναϊκός και δεν ακούστηκε τίποτα. Με δικά μου τρυπάνια ανοίχτηκαν οι τρύπες. Ο κρατικός κορβανάς έκλεινε κι έπρεπε να προσαρμοστούμε. Ο παλιοκομματισμός πεθαίνει και πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα εποχή.


Για την Κηφισιά: Λόγω της ενασχόλησής μου με την Κηφισιά βλέπω πολλούς αγώνες. Τα παιδιά και ο προπονητής με την αξία τους προχωράνε. Προσωπικά έχω πάει ένα δεκάλεπτο σε μια προπόνηση της Κηφισιάς. Αξιολογούμε και διαχειριζόμαστε καταστάσεις μακριά από την ομάδα. Μιλάω καθημερινά με τον Δήμαρχο και τους ανθρώπους της διοίκησης. Θα πάω στην Καλαμάτα στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου με τον Δήμαρχο. Μέσα στην γενική φοβία που υπάρχει (γέλια), εμείς στην Κηφισιά διεκδικούμε τα πάντα.


Για το πρωτάθλημα και τους προπονητές: Ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει τα πλει-άουτ. Είναι μια ωραία κατάσταση, ένα ράλι ενιαίου τύπου αυτό το πρωτάθλημα. Τρέχουν όλοι με το ίδιο αυτοκίνητο. Υπάρχουν βέβαια ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας που είναι ομάδες υψηλού κυβισμού και μπάτζετ. Ο προπονητής γίνεται μάγκας και με τα μπάτζετ. Με ένα 200αρακι αυτοκίνητο βγήκαν όλοι σε μια γραμμή. Εμένα μ' αρέσει αυτό το πρωτάθλημα. Ακούω κάτι σαχλαμάρες από προπονητές θα παίξουμε πιο γρήγορα. όλα τα ομαδικά αθλήματα για τα επόμενα 100 χρόνια θα παίζονται πιο γρήγορα. Οι ψηλοί παίκτες θα γίνονται πιο ελαστικοί και δυναμικοί. Εξαιρείται το ελληνικό βόλει που παίζεται πιο αργά κάθε χρόνο. Είναι λυπηρό. Σα να ανοίγεις ένα παλιό βίντεο.


Η καλύτερη στιγμή του: Το απόλυτο βόλει το έπαιξε ο Παναθηναϊκός και αν δεν γίνονταν η απεργία το 1998 δεν θα σταμάταγαν οι τίτλοι. Υπήρχε τότε ο Παύλος Γιαννακόπουλος που, παρά το κύρος του, έρχονταν κάθε Παρασκευή να μου δώσει ένα φιλί και να στηρίξει την ομάδα. Το γήπεδο γεμάτο με τον κόσμο να έρχεται και στην προπόνηση.


Για τον Ολυμπιακό του Καζάζη: Ο Ολυμπιακός δεν μου άρεσε στον πρώτο γύρο, ήταν σφιγμένος δεν μου άρεσε σαν ομάδα. Βέβαια είναι πότε θα φορμαριστεί. Έπαιζε αργό, συντηρητικό παιχνίδι, είχε κακής ποιότητας ταιμ-όυτ. Ομάδα χωρίς υγεία και χωρίς την έννοια της ομάδας. Μυστήρια θα την χαρακτήριζα. Ο Γιορντάνοφ όμως είναι πολύ φορμαρισμένος και μπορεί να δώσει αυτό το ηγετικό στοιχείο, συν του ότι τα παιδιά ξέρουν βόλει. Η κρίση πάντως στον Ολυμπιακό ξεπεράστηκε ανώδυνα, έχει την καλύτερη στελέχωση και μπορεί να περάσει φάση φορμαρίσματος.


Για τους προπονητές: Έχει μικρύνει το βόλει και οι προπονητές έχουν μια ανασφάλεια. Δεν βρίσκεις εύκολα δουλειά πλέον. Είναι θέμα ψυχοσύνθεσης. Είσαι ανισόρροπος όταν δεν έχεις ομάδα, δεν περνάς καλά και αυτό το μεταφέρεις σπίτι σου. Έχεις ανάγκη να βγάλεις ενέργεια. Εγώ το έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο, έχω ασχοληθεί πολύ με την δουλειά μου και όταν πιέζομαι πάω στο σκάφος μου.


Για τον ΣΕΠΠΕ: Δεν ήταν στα πλάνα μου η προεδρία της ΕΟΠΕ. Ετοίμαζα ένα βιβλίο, «η άλλη πλευρά της προπονητικής» γιατί ο ΣΕΠΠΕ δεν τα γράφει καλά. Όλοι όμως έχουμε τις ευθύνες μας. Το βόλει έχει την Ομοσπονδία που του αξίζει. Οι ομάδες επίσης έχουν τους προέδρους που τους αξίζουν. Δυστυχώς έχουμε χαμηλό προπονητικά επίπεδο. Δεν με νοιάζουν οι ορδές που θα γράφουν στα μπλοκ για αυτά που θα πω. Λέω με απόλυτη ευθύνη αυτό που πιστεύω. Είναι συντεχνίες περιπτέρου όσα συμβαίνουν. Μικρές ΕΟΠιτσες ήταν πάντα. Όλοι έχουν το ίδιο στυλάκι. Να βολευτούμε, να πάρουμε καμία απόσπαση, πρέπει κάποια στιγμή όλα να αλλάξουν. Ή πρέπει να γίνει κάποια τρόικα να μας τα επιβάλλει ή να το καταλάβουμε μόνοι μας. Είναι θέμα πρωθυπουργού. Πρέπει ν' αλλάξει ο αθλητικός Νόμος. Οι περισσότεροι πρόεδροι έχουν εξασφαλισμένες εκλογές. Ρουσφετάκια. Μια κωμωδία. Είναι ένα αίσχος. Ομοσπονδία είναι ανάπτυξη και Εθνικές Ομάδες.


Τι θα κάνει η Κηφισιά στο Κύπελλο: Με την ΑΕΚ είναι ισοδύναμες ομάδες αλλά πιστεύω ότι η Κηφισιά έχει μικρό πλεονέκτημα. Είναι πιο ομάδα από την ΑΕΚ. Το παιχνίδι της ΑΕΚ όπως είδα το Σάββατο έχει σημεία οδοντωτού τροχού. Έχει πολύ συναίσθημα αλλά λίγη λογική. Θα είναι αμφίρροπος ο αγώνας, ενώ άλλον ημιτελικό θα περάσει ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι ποιος θα σταματήσει τον Γιορντάνοφ. Η Κηφισιά θα έχει πέντε φίλους της. Με δύο αυτοκίνητα θα πάμε (γέλια).


Για τον Αρσενιάδη: Κάνει καλή δουλειά και ταιριάζει στην Κηφισιά. Είναι σοβαρός άνθρωπος και μιλάμε αλλά μόνο σε κρίσεις. Μόνο όταν χρειαστεί. Πάω μόνο σαν ψυχαναλυτής. Δια της επαφής δηλαδή για να φέρω θετική αύρα. Προσπαθώ να μην γίνονται λάθη και διακριτικά βοηθώ. Δεν μου αξίζει ούτε το 1% της πορείας της Κηφισιάς.


Για τους Ολυμπιακούς του 2004: Οι Αγώνες αυτοί ήταν το τέλος μιας τετραετούς πορείας πρωτοφανούς στα χρονικά των Εθνικών Ομάδων. Ήταν ένα τρένο που μπήκε στις οκτάδες όλων των διοργανώσεων. Μέσα στην δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης, στους οκτώ των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που δεν μπόρεσε το μπάσκετ και το πόλο. Θυμάμαι το 21-12 με τους Αμερικανούς στο τέταρτο σετ αλλά δεν είναι για ανάλυση. Όντως το...γαμώτο μου έχει μείνει, ήταν μια χαμένη ευκαιρία να γραφτεί ιστορία. Τα πλάνα που μου δείχνετε (τέλος αγώνα με ΗΠΑ) τα βλέπω πρώτη φορά από τότε. Έγιναν όλα μαζί. Το μοναδικό λάθος ήταν η αλλαγή Λάππα που ήταν πίεση αυτής της σαχλαμάρας. Του έλειπε η συμμετοχή και ήταν λάθος που κόστισε. Είναι σημαντικό πράγμα οι αδύναμοι κρίκοι. Είχα πει στον Κράβαρικ να πάει στο «1» στο σερβίς του αλλά δεν το έκανε. Τον ρωτώ γιατί και μου λέει πως ήθελε να πάρει άσο. Έβλεπε τον μάνατζερ του με την ελληνική σημαία και ήθελε να κάνει τον γύρο του θριάμβου. Τα όρια φυσικής και μεταφυσικής είναι θολά. Δεν τα πιστεύω τα παραφυσικά αλλά τότε συνωμότησε το σύμπαν.  


Για τον Καλμαζίδη: Τον Καλμαζίδη τον εκτιμώ ιδιαίτερα, είναι σεμνός και δουλεύει πολύ, όπως και ο Αρσενιάδης. Έχουν ταλέντο και είναι καλοί προπονητές. Στην ομάδα μου θα έπαιρνα 'Έλληνα προπονητή γιατί ένα μέρος είναι διαχείριση κρίσεων και δεν μπορείς να το κάνεις με μεταφραστή ή έφορο. Οι Έλληνες προπονητές είναι εξαιρετικοί και υφίστανται ένα κομμάτι της κατάστασης.


Για Μαυρομμάτη και Μπελιγράτη: Ο Μαυρομμάτης δεν έχει κάνει τίποτε. Θέλει μόνο να είναι πρόεδρος δεν ξέρει τι εστί βόλει. Τον ενδιαφέρει η θέση και οι δημόσιες σχέσεις. Έχει τεράστιες ευθύνες και ήταν ένα από τα υποψήφια δακτυλίδια που θα έδινε ο Μπελιγράτης αν δεν συνέβαινε αυτή η ανατροπή. Εγώ χάλασα την διαδοχή, ήταν κάτι σαν κληρομονικό δικαίωμα. Εκεί υπάρχει η τσαντίλα. Ο Μαυρομάτης δεν θα έριχνε ποτέ τον Μπελιγράτη. Δεν υπάρχει φαντασία, μόνο δηλώσεις για εντυπώσεις. Ο Μπελιγράτης ήταν πολύ πιο ικανός και με καλύτερη συναισθηματική αύρα και χιούμορ. Ήταν πάντως πολλά χρόνια και αυτό δεν είναι νορμάλ. Δημιουργεί καταστάσεις φόβου.


Για τα στελέχη της ΕΟΠΕ: Εγώ δεν είχα στελέχη. Μέσα από τις προηγούμενες τακτικές το ελληνικό βόλει είχε αποστελεχωθεί. Ικανά άτομα δεν μπήκαν στην φυσική ροή, πήγαν σε άλλους τομείς. Ήταν διαίρει και βασίλευε. Πριν το δικό μου αι σιχτίρ το είπαν κι άλλοι μικρότεροι. Για να διοικηθεί αυτή η Ομοσπονδία πρέπει ν' αλλάξει ο χάρτης. Βία 15μελες συμβούλιο. Εγώ δεν είχα εκδικητικές τάσεις. Λειτούργησα ως άνθρωπος. Είναι εύκολο να πάρω την Ομοσπονδία, το θέμα είναι τι θα την κάνω. όπως είναι, δεν την θέλω. Αν καταλάβαινε ο Υπουργός ίσως. Όλα είναι λάθος. Η κάνουλα που κλείνει ίσως διώξει μερικούς κακούς και ίσως πάμε σε μια νέα εποχή. Όταν υπήρχαν χρήματα ήταν όλα εύκολα. Όταν πήγαμε να μεταφερθούμε ΟΑΚΑ πήγε ο Μαυρομάτης με μια ντοντούκα και υπαλλήλους στην Συγγρού και φώναζε «χούντα είναι θα περάσει». Ήταν πολλά και πρέπει να προκληθώ πολύ για να μιλήσω. Πήγα να ταξιδέψω με την γυναίκα μου και δεν με άφησαν λόγω χρεών της ομοσπονδίας. Έβαλα ορκωτούς λογιστές. Αύριο θα βάλουν όλοι να με βρίζουν δεν πρόκειται να τους απαντήσω. Ας χαρούν ότι θέλουν. 

 

Δείτε ΕΔΩ σε video την εκπομπή...

Πηγή:novasports.gr

1 σχόλιο

  • Comment Link Ένας καλός φίλος σου Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 16:48 posted by Ένας καλός φίλος σου

    Στέλιο μου αν δεν έπασχες από άκρατο "Λουδοβικισμό" να πιστεύεις ότι όλοι οι συνεργάτες γύρω σου είναι μονίμως "λίγοι" και να ξεκινάς όλες τις φράσεις που περιγράφεις τις επιτυχίες σου με την λέξη ΕΓΩ αντί ΕΜΕΙΣ θα ήσουν ακόμα διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ και δεν θα είχες αφήσει την κατάσταση να ξαναγυρίσει στα νύχια αυτών που ανέτρεψες, αλλά όπως είχε πει και ο Αϊνστάιν "Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο μικρότερο το "ΕΓΩ". Όσο μικρότερη η γνώση τόσο μεγαλύτερο το "ΕΓΩ"…

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ