Εκτυπώστε τη σελίδα
18-02-2014 22:04

Άλβι Σούρδι: «Λατρεύω το βόλεϊ, ξεχώριζα Βισότο, Κούρεκ»

Είναι γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1995. Είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης της ομάδας εφήβων του Πανελληνίου και βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας. Κατέκτησε με τους συμπαίκτες του πριν από λίγες ημέρες το Πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΠΑΑΑ και θα προσπαθήσουν, με μεγάλες πιθανότητες, να κατακτήσουν και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων.

Ερωτ: Κατακτήασατε το Πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ στους εφήβους, παίζοντας 16 αγώνες και πετύχατε το εντυπωσιακό 16/16, χάνοντας μόνο δύο σετ. Ήταν τελικά τόσο εύκολο ή εσείς το κάνατε να φαίνεται εύκολο?

Σίγουρα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Είχαμε ως στόχο απ' την αρχή της χρονιάς να παίξουμε σοβαρά και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έτσι και έγινε. Δείξαμε σοβαρότητα σε κάθε ματς και καταφέραμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες.

Ερωτ: Ποιος ο στόχος της ομάδας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα?

Ο στόχος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι να το κατακτήσουμε. Σίγουρα θα είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Όπως όλες οι άλλες, έτσι και εμείς θέλουμε να το κατακτήσουμε και θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ερωτ: Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος για την ομάδα των ανδρών? Θα καταφέρετε να σώσετε την κατηγορία?

Ο στόχος της ανδρικής ομάδας από την αρχή ήταν να παραμείνουμε στη κατηγορία. Αν και ξεκινήσαμε άσχημα τη χρονιά, σιγά-σιγά βρίσκουμε τα πατήματά μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να τα καταφέρουμε. Και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.

Ερωτ: Θεωρείς πως με τη νέα χρονιά είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα στη καριέρα σου?

Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα. Φυσικά είναι ένας στόχος που έχω βάλει και θέλω να τα καταφέρω. Πιστεύω ότι με πολύ δουλειά και θέληση, θα καταφέρω να κάνω το επόμενο βήμα αλλά προς το παρόν είμαι αφοσιωμένος στο εφηβικό και στο ανδρικό. Μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουμε χρόνο μπροστά μας.

Ερωτ: Τι είναι προτιμότερο για έναν αθλητή της δικής σου ηλικίας? Να είναι σε κάποια απ' τις "μεγάλες" ομάδες της Volley League και να έχει μικρό χρόνο συμμετοχής ή σε κάποια μικρότερου μεγέθους ομάδα αλλά να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής?

Δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια. Ο καθένας έχει το δικό του στόχο και τις δικές του δυνατότητες. Εγώ προσωπικά φέτος επέλεξα το 2ο, δηλαδή να έχω περισσότερο χρόνο εμπειρίας στην Α2 με τον Πανελλήνιο, παρά να είμαι στην Α1 και να μην έχω τόσο χρόνο συμμετοχής.

Ερωτ: Σκέφτεσαι να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα του εξωτερικού?

Όπως και κάθε αθλητής που είναι στην ηλικία μου, πιστεύω πως είναι ένα όνειρο για μας το να αγωνιστούμε στο εξωτερικό αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να δουλέψουμε σκληρά για να παίξουμε και να πάρουμε εμπειρίες στην Α1 και μετά να κοιτάξουμε να φύγουμε στο εξωτερικό.

Ερωτ: Είσαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Θέλεις να αγωνιστείς με την Εθνική ομάδα?

Φυσικά και θέλω να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Είναι τιμή για μένα να αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος και πραγματικά περιμένω πως και πως να μου δωθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ. Είναι δύσκολο γιατί θέλει δουλειά. Αλλά θέλω να πιστευώ ότι θα τα καταφέρω.

Ερωτ: Τι ακριβώς συμβαίνει και δεν έχεις γίνει ακόμη διεθνής με κάποια απ' τις μικρότερες Εθνικές?

Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου να πάρω την ελληνική ιθαγένεια εδώ και 2 χρόνια. Όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα καθώς ο νόμος περί απόκτησης ιθαγένειας έχει παγώσει και περιμένω να τον αλλάξουν για να μπορέσω να συνεχίσω τα χαρτιά μου ώστε να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα.

Ερωτ: Με τι ασχολείσαι τον ελεύθερό σου χρόνο? Σπουδάζεις? Τι άλλο θέλεις να κάνεις εκτός του βόλεϊ?

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, συνήθως βγαίνω για καφέ με τους φίλους μου για να χαλαρώσω. Φέτος είμαι στη Γ' Λυκείου και δίνω πανελλήνιες οπότε διαβάζω όσο μπορώ για να περάσω σε κάποια σχολή. Στόχος μου είναι τα ΤΕΦΑΑ και ευελπιστώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω κάτι άλλο εκτός απ' το βόλεϊ. Ίσως να γίνω φυσιοθεραπευτής ή προπονητής, αλλά και πάλι θα έχει σχέση με το βόλεϊ.

Ερωτ: Πως συνδυάζεις τις προπονήσεις με τα προσωπικά?

Είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις όλα. Έχω σχολείο, προπονήσεις και θέλω να έχω και προσωπική ζωή. Όπως είπα είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να τα φέρω στα μέτρα μου και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω. Θα δούμε πως θα συνεχιστεί στο μέλλον που οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Ερωτ: Ποιον βολεϊμπολίστα έχεις ως είδωλο?

Στην αρχή όταν ξεκίνησα το βόλεϊ, έπαιζα διαγώνιος και έβλεπα βίντεο του Vissotto. Όταν άλλαξα θέση (ακραίος), άλλαξα και θέση που παρακολουθούσα. Τώρα δεν εστιάζω σε έναν παίκτη αλλά σε πολλούς. Προσπαθώ να συνδυάσω όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των αθλητών, ώστε να βελτιωθώ. Αν και νομίζω περισσότερο μ' αρέσει ο Kurek.

Ερωτ: Ποια βολεϊμπολίστρια ξεχωρίζεις?

Δεν ξέρω τι να απαντήσω σ' αυτό. Δεν παρακολουθούσα βόλεϊ γυναικών. Στους Ολυμπιακούς αγώνες είδα πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι μου έκαν μεγάλη εντύπωση η Αμερικανίδα Hoocker για το πάθος της και την αγωνιστικότητά της.

Πηγή: www.sportsonair.gr