1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-12-2013 16:21

Αχιλλέας Μαυρομάτης: «Χαμόγελα αντί για λύπες το 2014» (video)

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης βρέθηκε στο φιλικό της Εθνικής ανδρών με την Λευκορωσία, συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Δρίκο και παραχώρησε συνέντευξη στο volleynews.gr για τον απολογισμό του 2013 και για τα πλάνα που έχει η διοίκηση του για το 2014:
«Το 2013 ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί πέρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το αθλημά μας, συνοδεύτηκε και με μεγάλες απώλειες από όλες τις πλευρές. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ, συνεχίζουμε μια προσπάθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο το να περιμένουμε αποτελέσματα. Θα θέλα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά της Εθνικής ομάδας, τον προπονητή και το τεχνικό τιμ για την προσπάθεια που κάνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Εμείς σαν ομοσπονδία αυτό που μπορέσαμε να διασφαλίσουμε, το λιγότερο δυνατό κάποαι φιλικά για να πάμε όσο το δυνατόν με καλύτερες συνθήκες στους αγώνες πρόκρισης στην Σλοβακία. Πιστεύω στην ομάδα, το έχω πεί και νομίζω ότι μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες χαρές στο μέλλον και διακρίσεις. Το 2014 είναι μια χρονιά που θα είναι πιο δύσκολη από οικονομική πλευρά αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα που φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί στον χώρο, για να μπορέσουμε πραγματικά να συνεχίζουμε να υπάρχουμε πρώτα απ'όλα και δεύτερον ίσως να μας δοθεί η ευκαιρία, μέσω των εθνικών μας ομάδων να γευτούμε την χαρά κάποιων επιτυχιών που τα τελευταία χρόνια, ίσως και η τύχη ή αστάθμιτοι παράγοντες μας το στέρησαν. Εύχομαι πραγματικά σε όλο τον κόσμο του αθλήματος υγεία πάνω απ'όλα, δύναμη και το άθλημα μας να δει καλύτερες μέρες, με λιγότερα προβλήματα».
 
-Στις πρώτες μέρες του 2014 θα πρέπει να δηλώσετε στην CEV αν θα πάμε ή όχι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, με δεδομένη και μια χορηγία που έχετε ανακοινώσει:
 
«Ένα πολύ ευχάριστο γεγονός μέσα στις δυσκολίες που περνάμε, καταφέραμε να έχουμε μια χορηγία και μάλιστα αρκετά σημαντική, είναι μια συνεργασία για την Εθνική ομάδα των αντρών και τον γυναικών. Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε σαν ομοσπονδία, θα δούμε καταρχήν την Εθνική ομάδα την προσπάθεια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος».
 
Η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ θα εξαρτηθεί από την πρόκριση στο Μουντιάλ;
 
«Δεν είναι κάτι σαν συνάρτηση, περιμένουμε να δούμε κάποια πράγματα, να κάνουμε μια κουβέντα με τον χορηγό για το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί γιατί τα έξοδα είναι σημαντικά και να πάρουμε μια τελική απόφαση. Αν μπορώ να κάνω μια εκτίμηση, είναι για τους άνδρες πως μας δίνεται μια ευκαιρία να πάμε και να διεκδικήσουμε μια διάκριση, με δεδομένο ότι έχουν φύγει ομάδες πολλές από αυτές που παραδοσιακά διακρίνοταν. Οπότε η Εθνική μας θα είναι μία από τις δυνατές ομάδες που θα συμμετέχουν. Είναι και ένα κίνητρο ίσως αυτό και πιθανολογώ πως προς σε αυτή την κατεύθυνση θα πάνε τα πράγματα. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση».
 
-Για τα Εθνικά πρωταθλήματα μέσα στο 2014 να περιμένουμε κάποιες αλλαγές, με προσαρμογή στα νέα δεδομένα;
 
«Αλλαγές έχουν ήδη γίνει, δεν νομίζω ότι είναι πολλά πράγματα να αλλάξουν. Θεωρώ εκ του αποτελέσματος οι επιλογές μας αυτές για τις οποίες δεν ήταν ευχάριστες. Αναφέρομαι στο ότι η Α2 κατηγορία καταργήθηκε από ενιαίο όμιλο και έγινε με τρείς ομίλους για να διευκολύνει τις ομάδες ή έγινε η Β' Εθνική ανδρών και γυναικών έγινε περισσότερο σε τοπικό επίπεδο ουσιαστικά. Νομίζω ότι δικαιώνεσαι σαν επιλογή γιατί δυστυχώς οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα, αν είχαμε όμιλο με ομάδες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος του αθλήματος κάνει μια τεράστια προσπάθεια, πρέπει να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε. Οι ομάδες αυτή την στιγμή έχουν αυξηθεί σε αριθμό, όπως και τα νέα δελτία, ο αριθμός των αθλητών. Επομένως αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
 
-Με τους διαιτητές;
 
«Με τους διαιτητές θα τα βρούμε, άνθρωποι του αθλήματος είναι, και αν είχαμε κάποια στιγμή διαφωνίες, με καλή διάθεση αντιμετωπίζονται».
 
-Μια ευχή για το 2014;
 
«Να είμαστε γεροί και το άθλημα να μας δώσει χαμόγελα αντί για λύπες που είχε το 2013».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ