Εκτυπώστε τη σελίδα
23-11-2013 16:21

Στέλιος Προσαλίκας: «Ο Εθνικός μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό»

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στον Παναγιώτη Αντωνόπουλο αναφέρθηκε στην Παναχαϊκή, το πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ, την ομάδα που θα κοντράρει τον Ολυμπιακό και απάντησε στο ενδεχόμενο επιστροφής του...
«Είναι ομάδα που μπορεί να μην κινδυνεύσει. Ομως δεν γίνεται να κερδίζει παιχνίδια μόνο από τον Νίκο Ρουμελιώτη. Στην επίθεση ο Νίκος χρειάζεται στήριξη». Αυτά μας απάντησε όταν ρωτήθηκε για την Παναχαϊκή σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος παρακολούθησε τους «κοκκινόμαυρους» στην ήττα τους στην Κηφισιά από την ομώνυμη ομάδα.
-Τι εννοείται όταν λέτε ότι μπορεί να μην κινδυνεύσει;
«Οτι είναι ομάδα με τον γνωστό ψυχισμό που χαρακτηρίζει την Πάτρα. Χαρακτήριζε παλιότερα την ΕΑΠ στην Α1 και φέτος την Παναχαϊκή. Εχει παιδιά που παίζουν με πάθος που παίζουν με τσαμπουκά, που τώρα δεν βγαίνει στην ανάπτυξη και για αυτό δεν έχει αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα βρει τι φταίει και έχει το υλικό για να επιτύχει τον βασικό της στόχο που είναι η παραμονή».
-Το εγχείρημα του Νίκου Ρουμελιώτη ως παίκτη και παράγοντα πώς το βλέπετε;
«Πρέπει να ασχολείται διοικητικά από τον Μάϊο έως τον Ιούλιο. Μπορεί να βοηθήσει διοικητικά φέρνοντας χορηγίες γιατί είναι προσωπικότητα και αναγνωρίσιμος. Αλλωστε αυτή είναι η δουλειά κάθε προέδρου ομάδας ή Ομοσπονδίας. Ομως από τον Αυγουστο και μετά πρέπει να είναι μόνο παίκτης. Πρέπει να μάθει να γυρίζει τον διακόπτη και όταν χρειάζεται να είναι παράγοντας να είναι μόνο παράγοντας και αντίστροφα».
-Η Κηφισιά είναι τόσο καλή ομάδα;
«Ασχολούμαι διοικητικά με το ΤΑΠ και θα πώ ότι η Κηφισιά είναι η καλύτερη ομάδα για να είσαι προπονητής ή παίκτης. Δεν υπάρχει πίεση, τα παιδιά παίζουν ελεύθερα και όλοι βλέπετε τα αποτελέσματα».
-Το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;
«Φαβορί εξακολουθεί να είναι ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έχει δημιουργήσει την διαφορά που αρκετοί ανέμεναν. Δεν φοβίζει πλέον και όταν πέφτει ο μύθος γίνεται και πιο εύκολα η ζημιά. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπορεί να τον κοντράρει».
-Ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν;
«Δεν το ξέρω. Είναι πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση. Πολλά μπορεί να αλλάξουν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, οι 5 τελευταίες ομάδες είναι στην μια νίκη διαφορά».
-Το βόλεϊ γιατί έχει πάρει την κατιούσα;
«Περνάει μεταβατική περίοδο. Πολλές ευθύνες έχει η διοίκηση, αλλά έχει παίξει ρόλο και η οικονομική κρίση».
Σκέφτεται επιστροφή...
Ο Στέλιος Προσαλίκας σκέφτεται την επιστροφή στο βόλεϊ και όταν ρωτήθηκε απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οσο στεναχωριόμουνα που ήμουν ενεργός στο χώρο, τόσο που λείπει που δεν είμαι...».
 
Εφημερίδα: Πελοπόννησος