Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
07-11-2013 18:58

Σπύρος Σπανός: «Στόχος η άνοδος στην Α2»

Ο αρχηγός της νεοσύστατης ομάδας της ΓΕ Μεσολογγίου Σπύρος Σπανός μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη όπου μίλησε για την ομάδα και τους στόχους της, για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Ο αρχηγός της νεοσύστατης ομάδας της ΓΕ Μεσολογγίου Σπύρος Σπανός μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη όπου μίλησε για την ομάδα και τους στόχους της, για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Σπανού:

Σπύρο, πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σου βήματα;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το βόλεϊ το 1994 στην τοπική ομάδα του Μεσολογγίου και σύντομα το άθλημα με κέρδισε. Σχετικά σύντομα άρχισα να αγωνίζομαι στην παιδική και εφηβική ομάδα της πόλης μου και μετά αγωνίστηκα στην αντρική ομάδα στη θέση του πασαδόρου, όπου αγωνίζομαι συνεχόμενα για περισσότερα από δέκα έτη, εκτός από την χρονιά που είχα ένα σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού). Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι και ιδιαίτερα για την στήριξη τους τη δύσκολη αυτή στιγμή του τραυματισμού μου.

Ποιες ομάδες πιστεύεις πως φέτος θα παίξουν καθοριστικό, αν όχι πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, εκτός φυσικά από την ομάδα σου;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Η ομάδα μου, έθεσε ένα στόχο φέτος και κινήθηκε προς αυτόν, την άνοδο στην Α2 κατηγορία και θέλουμε να είμαστε από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Με την εμπειρία μου στο πρωτάθλημα αυτό πιστεύω πως σημαντικό ρόλο θα παίξει η ομάδα της Άρτας, καθώς με πολλούς αθλητές της έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και είναι αξιόλογοι παίκτες και η ομάδα της Λευκάδας την οποία αντιμετωπίσαμε στο κύπελλο Ελλάδας και την είδα πολύ βελτιωμένη από την περσινή χρονιά.

Νομίζεις ότι είναι καλό το επίπεδο του αθλήματος στην ΕΣΠΕΔΕ; Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Δυστυχώς το επίπεδο του αθλήματος στην ΕΣΠΕΔΕ τα τελευταία χρόνια δεν είναι και το καλύτερο σε σχέση με παλαιότερες χρονιές. Κάθε χρονιά παρατηρούνται δύο ομάδες να συναγωνίζονται για την άνοδο. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις ομάδες μας σε σχέση με ομάδες άλλων περιφερειών. Βέβαια παρατηρώ μια στροφή πολλών ομάδων προς τα νέα παιδιά που είναι πολύ αξιόλογα και μπορούν σε λίγα χρόνια να αλλάξουν την κατάσταση αυτή.

Η ΓΕ Μεσολογγίου είναι μια νεοσύστατη ομάδα. Πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που είναι υγιής διοικητικά και έχει λυμένα τα περισσότερα προβλήματα σας;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια προς τους αθλητές μιας ομάδας είναι το σημαντικότερο που μπορεί να προσφέρει μια διοίκηση. Ευτυχώς η διοίκηση της ομάδας μου από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της κινήθηκε προς αυτό το σκοπό. Έχει προσφέρει ότι χρειάζεται ένας αθλητής για να πηγαίνει με καθαρό μυαλό στο γήπεδο και να ασχολείται μόνο με τον ρόλο του στην ομάδα, να κάνει την προπόνηση του και να αγωνίζεται. Ως αρχηγός της ομάδας και εκ μέρους των συμπαικτών μου θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα κάνουν καθημερινά για εμάς.

Μοιράζεσαι την θέση του πασαδόρου με τον Άρη Κοντογιάννη. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν δύο πολύ καλοί παίκτες στην ίδια θέση και πόσο βοηθάει στην βελτίωση σας ατομικά ο καλός εννοούμενος ανταγωνισμός;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Είμαι πολύ τυχερός που στην πορεία μου στο άθλημα συνάντησα τον Άρη. Από την πρώτη ημέρα που τον γνώρισα στο γήπεδο δεν είχε κανένα πρόβλημα να μου μάθει όσα γνωρίζει από την  πολύπειρη καριέρα του, παρόλο που αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση. Με τον Άρη ποτέ δεν υπήρξε ανταγωνισμός μεταξύ μας, αλλά μια απίστευτη συνεργασία η οποία με έκανε καλύτερο και είναι ευτυχία και για εμένα αλλά και για την ομάδα μου να τον έχουμε φέτος στο δυναμικό μας. Αυτό μας βελτιώνει καθημερινά και τους δύο και είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να έχει αξιόλογους παίκτες στην ίδια θέση καθώς ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας σε πολλούς τομείς. Τέλος να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στον Άρη Κοντογιάννη για όσα έχει κάνει για εμένα όλα αυτά τα χρόνια και απλά είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.   

Το βόλεϊ είναι άθλημα τακτικής. Σαν πασαδόρος έχει τύχει στιγμή που να παίξει με την φαντασία σου, την διάθεση σου και όχι βάση εντολών του προπονητή;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Η τακτική είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στο άθλημα του βόλεϊ και ειδικότερα για την θέση του πασαδόρου. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να έχω μια άψογη συνεργασία με τους προπονητές μου για το καλό της ομάδας. Βέβαια όπως σε όλα τα αθλήματα έρχεται η στιγμή μέσα στο παιχνίδι που κάθε παίκτης πρέπει να βάλει την φαντασία του, αλλά πάντα με σκοπό το καλό της ομάδας.

Για τον κόσμο που έρχεται (αν έρχεται) στα παιχνίδια τι έχεις να πεις; Νομίζεις ότι είναι υποτιμημένο το άθλημα;

 ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Για τον κόσμο μας ο οποίος μας τιμά κάθε φορά με την παρουσία του στο γήπεδο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την στήριξη του. Παρατηρώ ένα μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το βόλεϊ στην πόλη μου και φάνηκε με την παρουσία του στα φιλικά που έδωσε ο σύλλογος μας με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω πως είναι υποτιμημένο το άθλημα, απλά πιστεύω πως η δυσκολία του να καταλάβει ένας μη γνώστης του αθλήματος τους κανονισμούς και της κινήσεις των παικτών είναι ανασταλτικός παράγοντας. Βέβαια όταν αρχίζουν να κατανοούν το πώς παίζεται το άθλημα, ξεκινάει να τους συναρπάζει και παρατηρούμε πως έρχονται σε κάθε αγώνα μας στο γήπεδο.

 Εκτός από τον αθλητισμό έχεις άλλα ενδιαφέροντα;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Κυρίως προσπαθώ να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με φίλους και ανθρώπους που με εκτιμούν γιατί πιστεύω το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα μου αρέσει να βλέπω ταινίες και να ασχολούμαι με το Ιντερνέτ όπου μπορείς να βρεις και να μάθεις πολλά πράγματα.

Η κρίση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές. Πόσο θα αποτρέψει όλο αυτό το κλίμα και οι δυσκολίες τους αθλητές, από το να κάνουν αυτό που αγαπάνε;

 ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Δυστυχώς η κρίση που υπάρχει στην χώρα μας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και για τους αθλητές και για τις ομάδες. Είμαι της γνώμης όμως πως όταν αγαπάς κάτι μπορείς να ξεπεράσεις οποιαδήποτε δυσκολία και να θυσιάσεις κάτι άλλο, ώστε να κάνεις αυτό που αγαπάς. Και πιστεύω πως η πλειοψηφία των αθλητών του βόλεϊ αγαπάνε το άθλημα τους, οπότε οι δυσκολίες αυτές το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τους κάνουν πιο δυνατούς.

Θα σύστηνες σε ένα παιδί να ασχοληθεί με το βόλεϊ; Έχει πράγματα να κερδίσει ή θα αντιμετωπίσει δυσκολίες που ίσως δεν το αξίζουν;

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ: Θα σύστηνα σε κάθε παιδί να ασχοληθεί γενικά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το βόλεϊ, καθώς το παιδί θα μάθει να εντάσσεται σε ένα σύνολο, μιας και το βόλεϊ είναι το κατεξοχήν ομαδικό άθλημα. Θα γνωρίσει να σέβεται τους συμπαίκτες του και τους αντιπάλους, καθώς και τους κανονισμούς μιας ομάδας. Τέλος, οι χαρές, οι συγκινήσεις, οι πίκρες, οι απογοητεύσεις και γενικά όποιες δυσκολίες θα συναντήσει θα τoν δυναμώσουν σαν άνθρωπο και χαρακτήρα. Και όλα τα συναισθήματα που δημιουργεί ο αθλητισμός είναι με μια λέξη  απίστευτα.