1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-04-2020 20:33

Μητσοτάκης: «Μετακινήσεις χωρίς SMS από 4 Μαΐου». Ο οδικός χάρτης επιστροφής στην κανονικότητα

Τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα από την δίμηνη καραντίνα του κορονοϊού, ανακοίνωσε με διάγγελμα τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ξεκίνημα από τις 4 Μαϊου όπου πλέον δεν θα χρειάζονται sms για την μετακίνηση των πολιτών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός τόνισε στο μήνυμα του στον ελληνικό λαό:

"Επιδειξατε πρωτοφανή υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Η ατομική στάση έγινε συλλογική επιτυχία.Οι μεγάλες επιτυχίες, οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν χωρά αμφιβολία ότι τα μέτρα που εφάρμοσε η Ελλάδα απέδωσαν και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

"Είμαστε πια έτοιμοι να περάσουμε στη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να κάνουν δεύτερη φύση τους τα μέτρα υγιεινής και την αλλαγή στον τρόπο ζωής. Τόνισε ακόμα ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων, θα γίνει βήμα βήμα, ώστε να μην υπάρξει έξαρση του κορονοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το σχέδιο αποκλιμάκωσης θα υπόκειται σε αναθεώρηση και η πειθαρχία του κάθε πολίτη, θα κρίνει την επιτυχία του. "Κάθε απόφαση θα έχει τη σφραγίδα των ειδικών", είπε ο πρωθυπουργός.

 Ο οδικός χάρτης της αποκλιμάκωσης

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της αποκλιμάκωσης των μέτρων. Από την επόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις (δεν θα χρειάζεται SMS και έγγραφα), διατηρούνται όμως οι περιορισμοί στη μετακίνηση εκτός νομού.

-Θα επιτρέπεται η ατομική άθληση, αλλά δεν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.

-Θα αρχίσουν να λειτουργούν μικρά καταστήματα και κομμωτήρια. -Τη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα ανοίξει το υπόλοιπο λιανεμπόριο και την 1η Ιουνίου τα πολυκαταστήματα.

-Από τις 4 Μαΐου θα είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή οι εκκλησίες και από 17 Μαΐου, θα μπορούν οι πιστοί να συμμετέχουν, στη Θεία Λειτουργία, πάντα με τήρηση των κανόνων.

-Τα μαθήματα της Γ' Λυκείου θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου και οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου μια εβδομάδα μετά. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν την 1 Ιουνίου, μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες

-Την 1η Ιουνίου ξεκινά η δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, με όρους και θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία. -Μέσα στον Ιούνιο θα επιτραπεί η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο είναι απίθανό να επιτραπούν συναθροίσεις, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό και το κράτος θα είναι σε μόνιμη επιφυλακή. "Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε. Πάνω απ' όλα μένουμε ασφαλείς. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε", κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ