Εκτυπώστε τη σελίδα
27-04-2020 18:55

Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους, ΜΜΜ και καταστήματα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε για το επόμενο στάδιο που αφορά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, η επιτροπή επιστημόνων εισηγήθηκε να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, όπως είναι τα ΜΜΜ, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υγιεινή των χεριών και η χρήση αντισηπτικού. Ειδικότερα ο κ.Τσιόδρας επισήμανε: "Η επιτροπή αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο για παντοπωλείο, ιατρεία, κουρεία, κομμωτήρια, όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Η χρήση της είναι απαραίτητη στην επόμενη φάση μαζί με τήρηση αποστάσεων και τήρηση κανόνων". Το μέτρο ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

"Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού", είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε:"Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική".