1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-04-2020 18:53

Αισιόδοξα μηνύματα Τσιόδρα, 25 νέα κρούσματα, 101 συνολικά τα θύματα στην χώρα

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.170 ενώ στο ίδιο διάστημα, δύο μόλις ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, ανέρχεται πλέον στα 101.

 Τα παραπάνω στοιχεία ώθησαν τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, στην σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα να προχωρήσει σε ευχάριστα στοιχεία:

«Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών που καταγράφονται. Ο περίφημος δείκτης R φαίνεται πως μειώνεται στην Ελλάδα. Ο δείκτης δείχνει πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού. Δείκτης R2 σημαίνει ότι κάθε φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλα 2 άτομα.Εμείς δεν είδαμε απότομη κορύφωση, το σύστημα υγείας πιέστηκε λιγότερο χάρη στις προσπάθειες όλων μας.

Πλέον στη χώρα μας το R0 είναι κάτω από 1. Αυτό σημαίνει ότι η νόσος σβήνει και σιγά σιγά εξαφανίζεται.Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν συστηματικό σχεδιασμό για την επόμενη φάση.

Γενικά είμαστε σε φάση μείωσης της διασποράς του ιού. Δεν θέλουμε όμως  μετά από 10 ημέρες να δούμε αύξηση θυμάτων στην μετάδοση, από παρέες ανθρώπων που μπορεί να είναι και ασυμπτωματικοί.» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: «Κλειστά τα νεκροταφεία την Μ.Παρασκευή»

Από τη μεριά του κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι δεν επιτρέπονται επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα. "Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όσα έχουμε καταφέρει πολλές εβδομάδες τώρα".

Ενημέρωσε ότι την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ την ίδια ημέρα τα καταστήματα που προβλέπεται ότι είναι ανοιχτά θα ανοίξουν από τη 1 μέχρι τις 7, για 6 μόνο ώρες.Σχετικά με το θέμα της Ξάνθης, σημείωσε ότι λοκληρώθηκαν 326 δείγματα από Δροσερό και Τόπιρο. Και τα 326 είναι όλα αρνητικά.

Αρνητικά είναι και τα 15 δείγματα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης. "Αποφύγαμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση" σημείωσε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ