Εκτυπώστε τη σελίδα
24-01-2019 13:47

«Καλπάζει» το Barton College με τους Bros και MVP εβδομάδας τον Βασίλη!

Η εντυπωσιακή σεζόν που είχαν ο Βασίλης και ο Άγγελος Μανδηλάρης το καλοκαίρι του 2018 στην άμμο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, συνεχίζεται και στη σάλα με τη φανέλα του Barton College στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον πρωταθλητισμό.

Ο 22χρονος Βασίλης (φοιτητής του τμήματος Business) και ο 20χρονος Άγγελος (φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών), μαζί με τον τρίτο Έλληνα της παρέας των Barton's Bulldog, Δημήτρη Κυρίδη (φοιτητής του τμήματος Βιολογίας), συμμετείχαν με το πανεπιστήμιό τους την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά «Grow the game challenge» της Molten US Volleyball στο Τενεσί, όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση νικώντας κολέγια όπως το Grand Canyon και το University of South California, ομάδες φαβορί για την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA). Τα τουρνουά που διοργανώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνουν βαθμούς σε κάθε πανεπιστήμιο για να ανέβουν στο nations ranking, μέσω ψηφοφορίας όλων των προπονητών και το Barton College βρίσκεται στην 16η θέση.

Ο Βασίλης Μανδηλάρης με 15 μέσο όρο πόντους στα τρία παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του, κατέκτησε το βραβείο του MVP της εβδομάδας, τίτλος που πάει για πρώτη φορά στην ιστορία σε αθλητή του Barton College, τελειώνοντας όλες τις δύσκολες μπάλες της ομάδας του στον δρόμο για τη πρώτη θέση. Ο αδερφός του Άγγελος, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (58 πόντους, 19,3 μ.ο.) και πήρε το βραβείο του καλύτερου διαγώνιου μετά από ψηφοφορία των μίντια. Ο 22χρονος κεντρικός, Δημήτρης Κυρίδης, ήταν βασικός για το Barton και είχε θετική παρουσία στο τουρνουά με 9, 6 και 2 πόντους στα τρία παιχνίδια της ομάδας του.

barton1

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενε πολύς κόσμος να νικήσουμε ομάδες όπως Grand Canyon και το University of South California και έγινε χαμός στο πανεπιστήμιό μας, ενώ η είδηση αναπαράχθηκε αρκετά και από άλλα μέσα στην Αμερική» σχολίασε στο volleynews.gr ο πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας, Βασίλης Μανδηλάρης και ο μεγαλύτερος της οικογένειας των Bros, με τον αδερφό του Άγγελο και καλύτερο διαγώνιο της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε να συμπληρώνει:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα μας έδωσε κίνητρο για το κολεγιακό πρωτάθλημα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πρώτος στόχος να προκριθούμε στα τελικά του NCAA και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

aggelos

Ο Δημήτρης Κυρίδης πήγε στην Αμερική το 2017 και τη πρώτη του χρονιά βρέθηκε στο Lincoln Μemorial και από το καλοκαίρι το 2018 μετακόμισε στο Barton College. Ο Έλληνας κεντρικός ύψους 2.03 δήλωσε στο volleynews.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος μέχρι τώρα στο πανεπιστήμιο. Αν και είναι η πρώτη μου χρονιά στο Barton και στην ομάδα, έχω ήδη προσαρμοστεί και νιώθω άνετα. Είναι και ο Βασίλης με τον Άγγελο που με βοήθησαν να προσαρμοστώ και μέχρι τώρα όλα είναι ιδανικά».

Το σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα ξεκινήσουν και οι αγώνες της περιφέρειας που ανήκει το Barton College (της North Carolina) με την ευχή να προκριθούν στη τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA).

Τα αποτελέσματα του «Grow the game challenge» και τα στατιστικά των Ελλήνων:

Barton Bulldogs - Grand Canyon 3-2 (27-29, 21-25, 25-20, 25-23, 15-13)
Βασίλης Μανδηλάρης 20π., Άγγελος Μανδηλάρης 24π., Δημήτρης Κυρίδης 9π.

Barton Bulldogs - Unicersity of South California 3-1 (24-26, 25-21, 17-25, 24-26)
Βασίλης Μανδηλάρης 15π., Άγγελος Μανδηλάρης 19π., Δημήτρης Κυρίδης 6π.

Quincy - Barton Bulldogs 0-3 (14-25, 21-25, 27-29)
Βασίλης Μανδηλάρης 11π., Άγγελος Μανδηλάρης 15π., Δημήτρης Κυρίδης 2π.

Media