1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-04-2022 19:46

ΑΟ Λαμίας: Η χρονιά της «εδραίωσης» στη μεγάλη κατηγορία

Ανακοίνωση-απολογισμός για την φετινή της πορεία στην Volley League Γυναικών, την οποία χαρακτηρίζει σεζόν-εδραίωση, εξέδωσε ο ΑΟ Λαμίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας στην δεύτερη σεζόν της στην μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή της παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό με Μαρκόπουλο, Αμαζόνες, Πανναξιακό,Ηλυσιακό αλλα κατάφερε να τερματίσει στην 8αδα των πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Με την συμμετοχή της γυναικείας ομάδας μας στα playoffs του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε μια πραγματικά «μαγική» χρονιά στην μόλις 9χρονή ιστορία του Συλλόγου μας.

την δεύτερη κιόλας συμμετοχή του στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, την Volleylegue Γυναικών, ο Α.Ο. Λαμίας κατάφερε όχι μόνο την παραμονή του και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά να συμμετάσχει και στα playoffs του Πρωταθλήματος κάνοντας δύο αξιοπρεπέστατες εμφανίσεις με αντίπαλο έναν από τους δυνατούς διεκδικητές του Πρωταθλήματος 2021-2022, που για πολλούς θεωρείται ένα από τα κορυφαία, ίσως το κορυφαίο όλων των εποχών.

Η Διοίκηση του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας μας Ηλία Αγγέλη, ολοκλήρωσαν τον Σεπτέμβριο του 2021 ένα αξιόμαχο ρόστερ έμπειρων αλλά και νεαρών ταλαντούχων παικτριών και μαζί με ένα πλήρες τεχνικό επιτελείο -αξιοζήλευτο για πολλές ομάδες της κατηγορίας- ξεκίνησαν με πολλά όνειρα το Πρωτάθλημα.

Ειδικότερα το εξαιρετικό δίδυμο του Γιάννη και Βασίλη Κεραμιδά που ανέλαβαν το φυσιοθεραπευτικό κομμάτι και αποκατάστασης των αθλητριών έπαιξε κομβικό ρόλο στην δύσκολη και απαιτητική χρονιά που θα ακολουθούσε. Την πρώτη αγωνιστική στο Χαλκιοπούλειο «ήρθε» η πρώτη νίκη της ομάδας μας επί του Πορφύρα, νίκη που σκόρπισε χαρά και αισιοδοξία για την συνέχεια. Παρόλο που στην συνέχεια το δύσκολο πρόγραμμα και τα πολλά και συνεχόμενα κρούσματα Covid-19 έφεραν συνεχόμενες ήττες, η ομάδα συνέχισε να δουλεύει σκληρά για την επίτευξη των στόχων της.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη επί του Αίαντα Ευόσμου την 8η αγωνιστική, συνοδεύτηκε από τις νίκες επί του Ηλυσιακού, του Πανναξιακού και των Αμαζόνων. Συγκλονιστική η εμφάνιση της ομάδας μας στην έδρα της Θέτιδας Βούλας για το Πρωτάθλημα και παρόλο την ήττα ο ένας βαθμός την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έδωσε ώθηση για την συνέχεια. Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την ομάδα μας σε ασφαλή θέση στην βαθμολογία, εκτός των θέσεων των playouts.

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε ξανά με νίκη επί του Πορφύρα εκτός έδρας στον Πειραιά αλλά με αρκετά προβλήματα καθώς για διαφορετικούς λόγους αποχώρησαν από την ομάδα μας 5 αθλήτριες. Έγιναν δύο νέες προσθήκες και παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό επίπεδο και καθημερινή βελτίωση.

Παίζοντας όμορφο βόλλευ κατάφερε να πάρει ξανά πολύ μεγάλες νίκες από όλες τις ομάδες που συναγωνιζόταν για την αποφυγή των playouts ενώ κοίταξε στα μάτια τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ελληνικού βόλλευ, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από φίλους και αντιπάλους για την εξαιρετική της πορεία.

Μία ανάσα πριν το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα μας ηττήθηκε ξανά στις λεπτομέρειες από την Θέτιδα Βούλας στον Προημιτελικό του θεσμού. Όμως την 22η αγωνιστική ο ΑΟΛ κατάφερε μία τεράστια νίκη εκτός έδρας επί του Π.Α.Ο.Κ.

Νίκη που πραγματικά έφερε για πρώτη φορά σε πλεονεκτική θέση την ομάδα μας ακόμη και για την είσοδο στα playoffs. Eν τέλει η νέα εκτός έδρας νίκη αυτή την φορά στην Νάξο επί της τοπικής ομάδας, σφράγισε την ιστορική μας συμμετοχή στα playoffs, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής σεζόν.Αν το όνειρο της διοίκησης πριν δύο χρόνια ήταν η «εδραίωση» στην μεγάλη κατηγορία τα κορίτσια του Α.Ο.Λ. το κατάφεραν φέτος και με το παραπάνω!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους! Α.Ο.Λ. 2021-20221. Έλενα Κουντουρά 2. Άννα Δάρδα 4. Δέσποινα Κοντονάσιου 7. Παρασκευή Ρούμελη 8. Ευαγγελία Κουμπούρα 9. Heloiza Perreira 10. Islen Castillo 11. Αποστολία Νούσια 12. Viviane Araujo 13. Κωνσταντίνα Ζήκου 14. Ελένη Παπακωνσταντίνου 15. Ξένια Κακουράτου 16. Σπυριδούλα Κίσσα 18. Αγγελική Τσιριμώκου 19. Yunieska Robles 20. Ζαχαρούλα Γιαννέλου 21. Μαρία Μπούκουρα

Τεχνικό Επιτελείο: Ηλίας Αγγέλης, Κώστας Αγγουράς, Δημήτρης Ρίζος, Ελευθερία Βολακάκη, Γιάννης Κεραμίδας, Βασίλης Κεραμίδας, Ηλίας Κεφαλάς, Γιάννης Πριόβολος."

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ