1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
09-08-2014 22:30

Μία ταινία για το βόλεϊ

Εδώ και μια δεκαετία περίπου είναι το εθνικό άθλημα της Πολωνίας. Κατάμεστα γήπεδα, ομάδες που στην πλειοψηφία τους σφύζουν από υγεία και πρωταγωνιστούν σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οργάνωση πρότυπο τόσο σε επίπεδο ομοσπονδίας όσο και σε επίπεδο λίγκας.

Του Δημήτρη Τυχάλα

Η Πολωνία, παρόλο που δεν δίνει τα λεφτά της Ρωσίας ή της Τουρκίας, μπορεί να λογίζεται ως η «Μέκκα του ευρωπαϊκού βόλεϊ», αφού η εξέλιξη του αθλήματος δεν σταματά ποτέ. Και η εξέλιξη αυτή δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι (όπου εδώ και δύο χρόνια υπάρχει η κλειστή λίγκα, την ώρα που στην Ελλάδα για νιοστή φορά ακούμε ότι θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις δημιουργίας ανώνυμων εταιριών), αλλά κυρίως το εμπορικό.

Μια κουβέντα με τον Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος από πέρσι αγωνίζεται με τη φανέλα της Γιαστρέμπσκι, θα προκαλέσει στον οποιονδήποτε μια γλυκιά μελαγχολία, ωστόσο οι Πολωνοί φρόντισαν να ξαφνιάσουν ευχάριστα για μια ακόμη φορά.

Στο παγκόσμιο κινηματογράφο υπάρχουν αρκετές αθλητικές παραγωγές, ωστόσο ακραιφνώς βολεϊκές ταινίες μόνο δύο κι αυτές είναι πολωνικής παραγωγής. Κι αν πρώτη με τον μυθικό τίτλο «Ο βασανιστής» ήταν αφιερωμένη στο Ούμπερτ Βάγκνερ, τον προπονητή που οδήγησε την Πολωνία το 1976 στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (ο τίτλος φυσικά και είχε να κάνει με την αυστηρότητα με την οποία κατηύθυνε την ομάδα του) και βγήκε στις (πολωνικές μόνο) αίθουσες το 1983, η δεύτερη είναι εντελώς διαφορετική.

Η συνέχεια στο sportsfeed.gr 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ