1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-03-2018 11:20

«Έφυγε» ο σπουδαίος Μπεμπέτο

Ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους τεχνικούς, με σπουδαία καριέρα στην πατρίδα του, αλλά και στην Ευρώπη, ο Πάουλο Ρομπέρτο Ντε Φρέιτας ή απλώς Μπεμπέτο προδόθηκε από την καρδιά του και… «έφυγε»για τη γειτονιά των αγγέλων!

 

Στα 68 του χρόνια ο Μπεμπέτο εδώ και λίγους μήνες είχε επιστρέψει στη θέση του τεχνικού διευθυνή της Ατλέτικο Μινέιρο, καθότι αν και ο ίδιος ήταν φανατικός οπαδός της Μποταφόγκο (της οποίας διετέλεσε πρόεδρος την πενταετία 2003-2008), όντας προσωπικός φίλος του ισχυρού άνδρα της Ατλέτικο είχε δεχθεί να αναλάβει την οργάνωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα το μεσημέρι της Τρίτης ο Μπεμπέτο ήταν ο βασικός ομιλητής στην συνέντευξη Τύπου της Ατλέτικο, η οποία διοργανώθηκε στο αθλητικό της κέντρο στο Μπέλο Οριζόντε, όπου παρουσιάστηκε και επίσημα η ομάδα αμερικάνικού φούτμπολ του συλλόγου!!!

«Όλες οι ομάδες της περιοχής έχουν ανάλογο τμήμα, ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και η Ατλέτικο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη», εξήγησε ο Μπεμπέτο για αυτό το νέο εγχείρημα αποκαλύπτοντας ότι θα αποκτηθούν και δύο αμερικάνοι αθλητές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα όταν ξεναγούσε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου τους προσκεκλημένους αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Το ιατρικό τιμ της Ατλέτικο αμέσως τους πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε εσπευσμένα ασθενοφόρο, αλλά και ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά…

Η καρδιά του τον πρόδωσε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 68χρονος τεχνικός δεν επανήλθε ποτέ, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη τη Βραζιλία.

Ο Μπεμπέτο στα νιάτα του υπήρξε αθλητής της Εθνικής Βραζιλίας, την οποία από τη θέση του προπονητή την οδήγησε το 1984 στο πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο το 1984 στο Λος Άντζελες, ενώ θεωρείται (όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένως και οι δύο) ο μέντορας τόσο του Μπερναρντίνιο (που απογείωσε την Εθνική ομάδα ανδρών), όσο και του Ζοζέ Ρομπέρτο Γκιμαράες (που έκανε κάτι αντίστοιχο στην Εθνική ομάδα των γυναικών). Επίσης ήταν αυτός που προετοίμασε τους ηγέτες της πρώτης μεγάλης γενιάς της Βραζιλίας (παίκτες όπως οι Καρλάο, Τζιοβάνε Γκάβιο), ενώ έκανε σπουδαία καριέρα και στην Ιταλία.

Αρχικά στην Πάρμα, στην οποία έμεινε πέντε χρόνια κατακτώντας το 1992 το τρεμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο Ιταλίας αλλά και το CEV Cup), ενώ το 1993 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα και το 1995 πανηγύρισε τον τελευταίο του τίτλο με την ιστορική ομάδα, σε έναν αγώνα που είχε ελληνικό χρώμα. Στον τελικό του CEV Cup η Πάρμα νίκησε με 3-0 (16-14, 15-4, 15-5) την Ορεστιάδα (ναι, τώρα θα μπορεί να θυμηθεί τα παλιά με τον «Σαμ») έχοντας ως βοηθό προπονητή τον Ρομπέρτο Πιάτσα (πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού).

Αμέσως μετά ο Μπεμπέτο ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Ιταλίας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του World League το 1997, αλλά και στο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 στην Ιαπωνία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Δείτε το βίντεο από το φινάλε του τελικού του Παγκοσμίου και τους πανηγυρισμούς των Ιταλών με τον Μπεμπέτο.

Πηγή: sportsfeed.gr

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ