1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-07-2013 21:25

«Άφησα την Εθνική γιατί βαρέθηκα να κουβαλάω νερό για να κάνω μπάνιο»

«Άφησα την Εθνική γιατί βαρέθηκα να κουβαλάω νερό για να κάνω μπάνιο» ©oncubamagazine.com
O Ρόμπερτλαντι Σάιμον παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την απόφασή του να εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα της Κούβας και τη νέα του ζωή στην Ευρώπη.

 

00:01 Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που μου δίνει κίνητρα, εξακολουθώ να παρακολουθώ αγώνες, όπως παρακολουθώ ποδόσφαιρο και μπάσκετ, γιατί μ` αρέσουν τα σπορ.

00:11 Άλλωστε έχω παίξει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπέιζμπολ, τζούντο και βόλεϊ, από μικρό παιδί. Βέβαια τα κίνητρά μου τότε ήταν διαφορετικά ήταν η διασκέδασή μου, τα πράγματα αλλάζουν όταν μεγαλώνεις.

00:21 Ξεκίνησα στην Εθνική ομάδα σε ηλικία 17 ετών, η πρώτη μου διεθνή εμπερία ήταν σε ένα φιλικό ματς με την Ρωσία και συνέχισα στην Αργεντινή και έκανα το ντεμπούτο μου στο World League.

00:39 Να είμαι αρχηγός της ομάδας δεν ήταν ποτέ δική μου απόφαση και αυτή ήταν πάντα μια δύσκολη στιγμή της καριέρας μου, αλλά δούλεψα σκληρά και γρήγορα προσαρμόστηκα γρήγορα στα νέα μου καθήκοντα και πιστεύω πως αυτό ήταν ένα όμορφο κομμάτι της ζωής μου ως αθλητής.

00:49 Οι λόγοι που με οδήγησαν στο να εγκαταλείψω την Εθνική; Μια μέρα ξύπνησα και είπα στην μητέρα μου: «Μαμά, δεν μπορώ να το κάνω άλλο αυτό», γιατί κουράστηκα από όλα τα προβλήματα και ζήτησα μόνο ένα πράγμα, να βελτιώσουν λίγο τον τρόπο ζωής μας, καθώς δεν μπορούσαμε να ζούμε έτσι, την ίδια στιγμή που ο Γουιλφρέντο Λεόν κουβαλούσε νερό καθημερινά στο δωμάτιο του προκειμένου να κάνει ένα μπάνιο. Έτσι πήγα και τους ζήτησα να μας βοηθήσουν και πλέον βρίσκομαι εδώ.

1:12 Ήταν δύσκολο βήμα για μένα γιατί είμαι κουβανός και αισθάνομαι άσχημα για τα νέα παιδιά όπως κάθε κουβανός και αν δέχτηκα κάποιες προτάσεις να παίξω σε άλλες χώρες έλεγα ΟΧΙ, είμαι κουβανός δεν με νοιάζει τι λένε ή τι μου προσφέρουν, αλλά στο τέλος τα εσωτερικά προβλήματα με οδήγησαν να παραιτηθώ από την Εθνική.

1:39 Τώρα είμαι ήρεμος, ίσως δεν πήρα την απόφαση την κατάλληλη στιγμή , αλλά η ζωή μου είναι πιο ήρεμη πιά και νιώθω όμορφα με αυτή την εξέλιξη, αφού δεν έχω προβλήματα.

1:52 Πολλοί άνθρωποι με βλέπουν πια διαφορετικά, με ρωτούν στο δρόμο γιατί άφησα την Εθνική και η απάντησή μου είναι πως αυτή είναι μια ερώτηση για άλλους άνθρώπους και δεν έχει σχέση με μένα. Άφησα την Εθνική γιατί αυτό ήθελα (αυτή είναι απάντηση σε αυτούς τους ανθρώπους).  

2:12 Και υπάρχουν στιγμές στην ζωή σου που παίρνεις αυτές τις αποφάσεις που είτε τολμπάς να προχωρήσεις είτε μένεις στάσιμος.

2:24 Τι σημαίνει η Κούβα για μένα; Η Κούβα είναι η χώρα μου, γεννήθηκα εκεί. Δεν ξέρω πως να περιγράψω την Κούβα, είμαι 100% κουβανός και όπου και να βρεθώ νιώθω κουβανός και όλοι το ξέρουν. Επειδή ζω αλλιώς τώρα, διαφορετικά από ότι ήξερα να ζω μέχρι τώρα και μερικές φορές πιο ευτυχισμένη ζωή. Πλέον δεν ζω εκεί αλλά νιώθω τα προβλήματα της χώρας μου σαν να είμαι εκεί. Και με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση και θέλω να πάω στην χώρα μου αλλά δεν μπορώ να το κάνω και αυτό δεν αλλάζει.

Α.Μ.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ