Εκτυπώστε τη σελίδα
27-12-2022 23:16

«Σουλτάνος» στην Τουρκία ο Σανταρέλι, διάδοχος στη Σερβία ο Γκουιντέτι!

Δύο από τους κορυφαίους Ιταλούς προπονητές του κόσμου ο Ντανιέλε Σανταρέλι και ο Τζιοβάνι Γκουιντέτι, άλλαξαν πάγκους εθνικών ομάδων γυναικών.

Αρχικά ο Ντανιέλε Σανταρέλι που οδήγησε τη Σερβία στο πρόσφατο χρυσό παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Ολλανδία, είναι ο νέος «σουλτάνος» του Τουρκικού βόλεϊ καθώς ανέλαβε την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, με στόχο να την οδηγήσει και πάλι στα μετάλλια.

Από την άλλη ο Τζιοβάνι Γκουιντέτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Βάκιφμπανκ, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά τη λήξη του παγκοσμίου αφού η Τουρκία έμεινε εκτός βάθρου, συμφώνησε με την Σερβική Ομοσπονδία να αναλάβει την ασημένια δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2021 και να την βοηθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα την συμφωνία με τον Γκουιντέτι που θα κοουτσάρει και επίσημα στη νέα διοργάνωση του Ευρωβόλεϊ τον Αύγουστο του 2023, την ανακοίνωσε επίσημα η Σερβική ομοσπονδία .

Όσον αφορά τον Σανταρέλι (φωτό) που είναι τεχνικός της νταμπλούχου Κονελιάνο, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει παρέα με τον πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Μεχμέτ Ουστάνγκ.