Εκτυπώστε τη σελίδα
17-10-2022 02:09

«Τα βρόντηξε» η Εγκόνου από την εθνική Ιταλίας. «Κλαίω από τον πόνο των μηνυμάτων»

Μπορεί στη Σερβία οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες να απολαμβάνουν τιμές και δόξες και πριμ από την αήττητη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά στην Ιταλία δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους από την Βραζιλία στον ημιτελικό.Παρά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου δεν μπόρεσαν να βρούν ηρεμία στην Σκουάντρα Αντζούρα. Η Πάολα Εγκόνου ξέσπασε για την σκληρή κριτική που δέχθηκε  και τα πολλα ρατσιστικά σχόλια και μηνύματα που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόδοση της στον ημιτελικό με την Βραζιλία αλλα και την Νιγηριανή καταγωγή της.

Μετά τη λήξη του μικρου τελικού με τις ΗΠΑ, η  23 χρονη παγκσόμια σούπερ σταρ της Ιταλίας, ανακοίνωσε την αποχώρηση της απο την Σκουάντρα Αντζούρα. Το πιθανότερο ειναι να μην αγωνιστεί  σε καμία διόργανωση του 2023 και μετά θα ξαανσυζητήσει με την Ιταλική Ομοσπονδία.

Χαρακτηριστικά η Εγκόνου δήλωσε: «Φεύγω από την Εθνική ομάδα. Πρέπει να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Κλαίω από τον πόνο που ένιωσα από τις προσβολές και τα μηνύματα που έλαβα. Μετά τον ημιτελικό με την Βραζιλία δεν ήθελα να ξαναπαίξω. Αυτή τη στιγμή, νιώθω σαν ένα κορίτσι 23 ετών που θέλει κάνει ένα διάλειμμα .Θα ήθελα πάντα να φοράω αυτήν την (ιταλική) φανέλα, αλλά μετά τον ημιτελικό μου ήταν δύσκολο.

Με τις ΗΠΑ τραγούδησα τον ύμνο κλαίγοντας από τον πόνο που ένιωθα από τα προσβλητικά μηνύματα που έλαβα. Πρέπει να σκεφτώ με ψυχραιμία τα επόμενα βήματα. Δεν λέω ότι τελείωσε γιατί αυτό θα σήμαινε ότι συμφωνώ με όσους επικριτές μου το θέλουν. Αυτή η φανέλα είναι τιμή για μένα.»

Όταν ρωτήθηκε ποιος αμφισβήτησε την αξία και την αφοσίωση της στην εθνική Ιταλίας, απάντησε:

«Τα σχόλια. Διαβάζονται, και τα μαθαίνουν οι παίκτες. Πονάει.Αν φοράω αυτή τη φανέλα, είναι επειδή πιστεύω σε αυτήν και νιώθω Ιταλίδα. Διαφορετικά, δεν θα έκανα θυσίες για να φέρω την Ιταλία στην κορυφή». Στο φινάλε άφησε ανοιχτό το θέμα της επιστροφής της λέγοντας: «Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες αυτή η απόφαση θα αλλάξει και ότι δεν θα ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα. πάλι." 

Στο πλευρό της πάντως στάθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την παίκτρια της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφαση της, και να αγνοήσει όλα αυτά τα απαράδεκτα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν.