1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-05-2022 00:34

Τσάμπιονς Λιγκ Super Finals: Λάμψη και θέαμα στη Λουμπλιάνα με τελικούς του…2021!

Στη Σλοβενία (Κυριακή 22/5) πέφτει η αυλαία του Ευρωπαϊκού συλλογικού βόλεϊ για τη σεζόν 2021-22, καθώς στην πρωτεύουσα Λουμπλιάνα και συγκεκριμένα στην «Arena Stožice» (χωρητικότητας 12.500 θέσεων), θα φιλοξενηθούν οι Super finals Ανδρών- Γυναικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελικοί-καρμπόν όπως το 2021

Οι φετινοί Super Finals είναι «κλωνοποίηση» των περυσινών αφου στις γυναίκες (19.00) εχουμε πάλι την σύγκρουση Κονελιάνο-Βάκιφμπανκ Τουρκίας και στους άνδρες (22.00) η Τρεντίνο αντιμετωπίζει την Πολωνική Ζάκσα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 3η χρονιά που η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (CEV), επέλεξε τα Super Finals, ως σύστημα διεξαγωγής των τελικών ανδρών και γυναικών σε ένα γεγονός, αντί των κλασικών Final -4

Η απίθανη πρωταθλήτρια Εγκόνου υποδέχεται το Σουηδικό "παγοθραυστικό" Ιζαμπέλα Χαακ.

Στον τελικό Γυναικών που θα ξεκινήσει στις (19.00) η πρωταθλήτρια Κονελιάνο θέλει να κάνει το back to back κόντρα στην σκληρή Βακιφμπανκ. Πέρυσι ο τελικός έιχε κριθεί στο τάι μπρέικ με την «εξωγήινη» Εγκόνου και MVP του τελικού να πετυχαίνει τους 10 από τους 15 πόντους του σετ, και με 41 πόντους συνολικά να οδηγεί τον Ιταλικό σύλλογο, στον τέταρτο τίτλο σε όλες τις διοργανώσεις. Απίθανη επίδοση που επισκίασε την φοβερή εμφάνιση της Σουηδέζας διαγώνιας Ιζαμπέλα Χαακ με 33 πόντους.

Και φέτος αναμένεται να έχουμε «κονσέρτο για πολυβόλα» στο απαχαιρετιστήριο ματς της Ιταλίδας Εγκόνου, αφού όργιο φημών την θέλει να μετακομίζει στην άλλη πλευρά του φιλέ και συγκεκριμένα στην Τουρκία και την Βάκιφμπανκ από τον Ιούνιο με μυθικό συμβόλαιο! Προς το παρών η Εγκόνου είναι και παλι συγκλονιστική, οδήγησε την Κονελιάνο σε σουπερ καπ, πρωτάθλημα, κύπελλο Ιταλίας, έφτασε το αήττητο σερί όλων των εποχών της ομάδας στις 76 νίκες, και πλέον απομένει η μεγάλη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκετά καλή χρονιά κάνουν φέτος και οι Βόλοζ (πασαδόρος), Σύλλα (ακραία), η Ντε Κρούιφ (κεντρική) και η λιμπερο Ντι τζενάρο,

Από την άλλη και οι Τουρκάλες του Τζιοβανι Γκουιντέτι κατεβαίνουν με τεράστιο ηθικό καθώς και αυτές «καθάρισαν» σουπερ καπ, πρωτάθλημα, κύπελλο και πήραν και το παγκόσμιο συλλόγων στην έδρα τους, με 3-2 κόντρα στην Κονελιάνο. Επομένως και η Χαακ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και διψάει για τον τίτλο.

Τρεντίνο κόντρα στη πρωταθλήτρια Ζάκσα

Πέρυσι η Ζακσα «τρέλανε» όλη την Ευρώπη καθώς το «Πολωνικό Πειρατικό» του προπονητή Γκρμπτς, απέκλεισε όλα τα μεγαθήρια του Τσαμπιονς Λιγκ και στο τελικό που σφύριξε ο ρέφερι Νώντας Γεροθόδωρος, λύγισε 3-1 την Ιταλική Τρεντίνο και ολοκλήρωσε το θαύμα. Φέτος αν και ο Γκρμπτς πήγε Ιταλία, οι φοβεροί Πολωνοί με νέο προπονητή τον Γκέοργκ Κρετού και μπροστάρη τον ακραίο και περυσινό MVP, Kαμιλ Σέμενιουκ, βρήκαν το δρόμο και πάλι για τον τελικό, και φιλοδοξούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να κάνουν το repeat.

Από την άλλη και η Τρεντίνο με ίδιο προπονητή τον Αντζελο Λορεντζέτι αλλα χωρίς τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» Αμπντέλ Αζίζ που πήγε στη Μοντένα, με δραματικές προκρίσεις κατάφερε να περάσει τελικό και να διεκδικεί και πάλι το τρόπαιο που θέλει τόσο πολύ.

Βαρόμετρο για τον Ιταλικό σύλλογο, αποτελούν ο πολύπειρος Βούλγαρος και αρχηγός, Ματέι Καζίσκι ενώ εξαιρετική χρονιά έχουν κάνει ο Ιταλός διεθνής ακραίος, Μικελέτο, ο Σέρβος κεντρικός Ποντρασκάνιν, και ο συμπατριώτης του επίσης κεντρικός Λίσινακ και ο πασαδόρος Σπερτόλι.

 Το πρόγραμμα

19.00 (ώρα Ελλάδας): Τελικός γυναικών: Κονελιάνο-Βάκιφμπάνκ

22.00 (ώρα Ελλάδας): Τελικός ανδρών: Τρεντίνο-Ζάκσα

Τηλεοπτικά η CEV ανακοίνωσε ότι τα ματς θα δείξoυν τα Ιταλικά κανάλια της RAI 2, RAI Sport, Sky sport, το Eurovolley tv που κάποιος θεατής θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό για να δει το ματς ενώ θα υπάρχει ενημέρωση του σκορ των αγώνων στο facebook της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ