1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-03-2022 00:34

Ο Αντρέα Τζιάνι νέος προπονητής στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Ο Aντρέα Τζιάνι είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ανδρών της Γαλλίας στη θέση του παραιτηθέντος Βραζιλιάνου Μπερναντίνιο, όπως επιβεβαίωσε και επίσημα η ίδια η ομοσπονδία, ενω η συμφωνία περιλαμβάνει την προοπτική να οδηγήσει τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Γαλλίας το 2024.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, Έρικ Τανκάϊ καλωσόρισε τον Τζιάνι λέγοντας: «Αφού ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τώρα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Είχαμε ήδη ενδιαφερθεί για την περίπτωση του όταν ψάχναμε τον διάδοχο του Λορεντ Τιλί. Ο Τζιάνι έχει συνηθίσει από τότε που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα να προπονεί τους μεγαλύτερους παίκτες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποδέχτηκε την πρόκληση.» 

Με τη σειρά του ο Τζιάνι (τωρινός κόουτς της Μοντένα) ο οποίος θα ξεκινήσει να κοουτσάρει τους «τρικολόρ», από το παγκόσμιο πρωτάθλημα από 26/8-11/9, το οποίο επρόκειτο να διοργανώσει η Ρωσία, σχολίασε:«Μου δίνει πραγματική ικανοποίηση που είμαι ο νέος προπονητής αυτής της ομάδας παγκόσμιας κλάσης, η οποία κέρδισε του Ολυμπιακούς, αλλα και όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε. Διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή παικτών πολύ υψηλού επιπέδου που παίζουν μόνο σε διάσημους συλλόγους.

 Ο στόχος μου θα είναι να τους προετοιμάσω οσο καλύτερα μπορώ σωματικά και τεχνικά για να κερδίζουμε.Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν και να ζήσω αυτή την εμπειρία με τους παίκτες που θα με οδηγήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Το βιογραφικό του θρυλικού Τζιάνι

Ο εκ γενετής Ναπολιτάνος ​​είναι ένας πραγματικός θρύλος του βόλεϊ. Είναι ενδιαφέρον ότι ξεκίνησε με την κωπηλασία, την πειθαρχία του πατέρα του που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, μετά μεταπήδησε στο βόλεϊ σε ηλικία 14 ετών για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία, της  Ιταλίας  και του κόσμου.

 Το ρεκόρ του μιλούν από μόνα του, καθώς συμμετείχε σε 474 αγώνες του με τους «ατζούρι» (εθνικό ρεκόρ) και ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας που έκτισε ο Χούλιο Βελάσκο. Κέρδισε τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο το 1996 και το 2004 στην Αθήνα, χάλκινο το 2000), τρία συνεχόμενα τίτλους παγκοσμίων πρωταθλημάτων (1990, 1994, 1998), τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1993, 1995, 1999, 2003) και επτά World League! 

Προπονητικά ο Τζιάνι ξεκίνησε βοηθός στην εθνική Ιταλίας, οδήγησε τη Σλοβενία στο ασημένιο μετάλλιο του European League το 2015, και στο χρυσό του Γουόρλντ Λίγκ το 2016. Από το 2017-2021 ηταν στον παγκο της εθνικής Γερμανίας. Από συλλόγους έχει περάσει από την Βερόνα που την οδήγησε στο τρόπαιο του CEV Cup , τη Ρόμα και δύο φορές από την Μοντένα με την οποία το 2008 κατέκτησε το Τσαλεντζ καπ. 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ