Εκτυπώστε τη σελίδα
08-03-2022 15:53

Ρωσία: Ντόμινο αποχωρήσεων των Ουκρανών παικτών απο το πρωτάθλημα

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ, όπως είναι η φυγή των Ουκρανών παικτών (και όχι μόνο αυτών) από τη Ρωσία και την επαγγελματική κατηγορία ανδρών της ,μια από τις κορυφαίες στον κόσμο.

Πολλοί Ουκρανοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο Ρωσικό Πρωτάθλημα, έλυσαν τα συμβόλαιά τους ή απλώς εγκατέλειψαν τους συλλόγους με δική τους πρωτοβουλία. Η αποχώρηση του πιο διάσημου Ουκρανού παίκτη στη Superliga Ανδρών αυτή τη στιγμή (ο οποίος πήρε ακόμη και τη ρωσική υπηκοότητα το 2020), είναι του Ντμίτρο Πασίτσκι (φωτό)

Η ομάδα του, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε ότι ο μεσαίος μπλοκέρ «αποφάσισε να πάει διακοπές με δικά του έξοδα». Η διοίκηση του συλλόγου δεν έλυσε το συμβόλαιο με τον Πασίτσκι και έδειξε κατανόηση στην απόφασή του, τονίζοντας ότι ο παίκτης έχει το δικαίωμα να παραμείνει «όπου κρίνει σκόπιμο μέχρι την επιστροφή του στην ομάδα. Παραμένει Ρώσος πολίτης και δεν έχει παραιτηθεί από το ρωσικό του διαβατήριο. » 

Επίσης ο Γιούρι Συνίτσκι, ο βασικός πασαδόρος της Yugra-Samotlor, έλυσε το συμβόλαιό του με την συγκεκριμένη ομάδα κατόπιν κοινής συμφωνίας. Παρόμοια απόφαση έλαβαν ο ακραίος παίκτης της Enisey, Ίαν Γερετσένκο, και ο Ιλία Κοβαλόφ της Ούγκρα.