1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-03-2022 02:04

Προσφυγή στο CAS από τη Ρωσική ομοσπονδία για τους αποκλεισμούς ομάδων και παικτών

Η Ρωσική Ομοσπονδία Βόλεϊ (VFV) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις που πήρε η Διεθνή Ομοσπονδία (FIVB) και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV), με τις οποίες ακύρωσαν διεθνείς αγώνες από τη Ρωσία και απέκλεισαν όλους τους Ρώσους αθλητές και συλλόγους από τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενώ προανήγγειλε την προσφυγή της στο CAS για να ρίξει τις παραπάνω αποφάσεις.

«Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν άμεση διάκριση λόγω εθνικότητας, έρχονται σε αντίθεση με τους κανονισμούς των ίδιων αυτών των οργανισμών και είναι απαράδεκτες στη σύγχρονη αθλητική κοινότητα. Λυπούμαστε πολύ που οργανώσεις που θα έπρεπε να μείνουν εκτός πολιτικής και να ενώνουν αθλητές από διαφορετικές χώρες, υπέκυψαν σε προκλήσεις και με μια απόφαση διέγραψαν τις καλές σχέσεις που διατηρήθηκαν εδώ και δεκαετίες με το VFV», δημοσίευσε το διοικητικό όργανο του ρωσικού βόλεϊ. 

Επίσης πρόσθεσε ότι «αυτές οι αποφάσεις είναι αντίθετες με το πνεύμα του αθλήματος, απειλούν την ακεραιότητα του παγκόσμιου βόλεϊ και εμποδίζουν την ανάπτυξή του για πολλά ακόμη χρόνια, τονίζοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να απευθυνθεί σε διάφορους εξουσιοδοτημένους φορείς (CAS) και επιτροπές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ρώσων παικτών και ομάδων.». 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ