1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-07-2021 22:17

Ρωσία: Σημαιοφόρος στο Τόκιο ο Μαξίμ Μιχαϊλοφ της Ζενίτ Καζάν

Mεγαλή τιμή για τον σπουδαίο Ρώσο διεθνή παίκτη, Μαξίμ Μιχαϊλοφ ο οποίος ανακοινώθηκε ως ένας από τους δυο σημαιοφόρους της Ρωσικής Ολυμπιακής αποστολής στο Τόκιο.Ο διεθνής διαγώνιος της Ζενίτ Καζάν επιλέχθηκε μαζί με την γνωστή ξιφομάχο, Σοφία Βελίκαγια, από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποντνιάκοφ, ως ο ζευγάρι σημαιοφόρων της χώρας στην εναρκτήρια τελετή των Αγώνων του Τόκιο.

Πρόκειται για μια καινοτομία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν όλες οι χώρες στο πλαίσιο εκστρατείας για την ισότητα των φύλων.Όσον αφορά τη Ρωσία θα είναι οι δεύτεροι συνεχόμενοι Ολυμπιακοί με σημαιοφόρο παίκτη του βόλεϊ, μετά τον Σεργκέι Τιετούχιν στο Ρίο το 2016.

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς, δεν θα επιτραπεί η παρέλαση της αποστολής με τη ρωσική σημαία, λόγω των κυρώσεων WADA στην Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, για παραβίαση πρωτοκόλλων ντόπινγκ.  

Οι Μιχαϊλοφ και Βελίκαγια θα μπουν στο εθνικό στάδιο του Τόκιο, κρατώντας την σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όλοι οι αθλητές θα φορούν ρούχα με τα αρχικά ROC και τέλος δεν θα παιχτεί ο ρωσικός ύμνος στις τελετές έναρξης, λήξης και στις απονομές μεταλλίων αλλά κάποια εναλλακτική μελωδία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ