1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-06-2021 22:37

VNL: Η FIVB ερευνά ρατσιστική συμπεριφορά μεταξύ Νγκαμπέ και Κούμπιακ (vid)

Η Διεθνής ομοσπονδία βόλε ϊ(FIVB) μετά την ρατσιστική συμπεριφορά αθλητριών μεταξύ Σερβίας-Ταϊλάνδη στις πρώτες αγωνιστικές του Nations League, ξεκίνησε αντίστοιχη έρευνα για σειρά γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στις 23/6 στο ματς Γαλλίας-Πολωνίας 3-2, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στο αντίστοιχο τουρνουά ανδρών, για το οποίο μαλιστα σήμερα έχουμε τους δύο ημιτελικούς του final-4::Βραζιλία-Γαλλία,Πολωνία-Σλοβενία.

Κατά την διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 13-10 του ταϊ μπρέικ μετά από ένα πλασε που έκανε ο Νγκαμπε, ο σουπερ σταρ των "τρικολόρ", ξέσπασε και άρχισε να χώνει «Γαλλικά» στον Πολωνό Κούμπιακ ενώ στη συνέχεια άνοιξε «διάλογο» με τον Βέλγο προπονητή των Πολωνών Χέϊνεν. Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά, και ο Έλληνας διεθνής διαιτητής, Νώντας Γεροθοδωρος, ο οποίος ήταν δεύτερος ρέφερι του ματς, πλησίασε και προσπάθησε να ηρεμήσει τον εξοργισμένο Νγκαμπέ.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση ψύχραιμων συμπαικτών και αντιπάλων και τον πρώτο διαιτητή του αγώνα να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Νγκαμπέ ενώ για την ιστορία το ταϊ μπρεικ έληξε 15-11 υπερ των Γάλλων, οι οποίοι «κλείδωσαν» μια σημαντική νίκη με 3-2.

 Αργότερα το βίντεο της έντονης συνομιλίας μεταξύ των δύο παικτών διάρκειας 1,5 λεπτού (μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω) ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο tweeter και έδειξε μια πρώτη άποψη, πως δημιουργήθηκε το επεισόδιο.

Μετά τη λήξη του ματς ο Νγκαμπέ εδωσε συνέχεια αφού στον προσωπικό του λογαριασμό  κατηγόρησε τον Βέλγο τεχνικό της Πολωνίας, Βιτάλ Χέινεν και τον Κούμπιακ. Αρχικά για τον προπονητή της Πολωνίας σχολίασε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «νέγροι» για να περιγράψει τους υπεύθυνους ασφαλείας του κλειστού γηπέδου στο Ρίμινι όπου γίνεται το τουρνουά.

Όσον αφορά τον διεθνή Πολωνό παίκτη ανέφερε: «Για να μην αναφερθώ στον κύριο Κούμπιακ και τις διάφορες προσβολές που εκστόμιζε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα (΄΄πουτ… γιε’’)».

Τις παραπάνω καταγγελίες πληροφορήθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία σε επίσημη ανάρτηση της, ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες: «H FIVB γνωρίζει τα σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από παίκτη της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Γαλλίας. Η FIVB ερευνά αυτή τη στιγμή τους ισχυρισμούς για ρατσιστική συμπεριφορά.

Εάν διαπιστωθεί παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών της, θα παραπέμψει την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή. Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα έως ότου διερευνηθεί η κατάσταση».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ