Εκτυπώστε τη σελίδα
20-01-2021 16:00

Τίτλοι τέλους για τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς απο την εθνική ομάδα του Ισραήλ

Τον επίλογο της ένδοξης καριέρας τους με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ, έγραψε ο Αλεξάντερ Σαφράνοβτς. Το παιχνίδι της Εθνικής Ισραήλ κόντρα στη Βουλγαρία στη πόλη Χαντάρα στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroVolley 2021, αποτέλεσε το μεγάλο φινάλε για τον εμβληματικό 37 χρόνο (1μ94) ακραίο, που έγραψε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ ενω ειχε και ενα μικρό πέρασμα απο την ΕΑΠ.
 Η ομοσπονδία του Ισραήλ τον τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες και την απόσυρση τηε φανέλας του με το νούμερο 17. Ο πολύπειρος ακραίος που αγωνίστηκε δύο φορές στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης και ήταν καθοριστικός στο πρώτο ντάμπλ του δικεφάλου στην ιστορία του το 2014-15 αλλά και την σεζόν 2016-17, αποτελεί τον πιο επιτυχημένο Ισραηλινό βολεϊμπολίστα του 21ου αιώνα με παρουσία στις ελίτ ομάδες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ελλάδα, Τσεχία).

Συγκινημένος για το... αντίο στην Εθνική ομάδα της χώρας του ο «Σάφρα» δήλωσε:

«Είχα ένα μακρύ ταξίδι με την Εθνική, που διήρκησε για μια εικοσαετία. Όταν κοιτάζω πίσω δεν θυμάμαι καν πότε και κόντρα σε ποιον αντίπαλο αγωνίστηκα στην πρώτη μου συμμετοχή.  Όμως, είναι πιθανό να συνέβη και πάλι κόντρα στη Βουλγαρία σε κάποια προκριματική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οπότε έτσι είναι όμορφο που  ολοκληρώνεται ένας κύκλος».