Εκτυπώστε τη σελίδα
28-11-2020 22:16

Ιταλία: Χάνει τη σεζόν λόγω covid-19 o Αλεξάντερ Κιμέροβ!

Ο 24 χρονος Ρώσος γίγαντας (2μ15) Αλεξάντερ Κιμέροβ, έγινε ο πρώτος και ίισως μοναδικός παίκτης στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να  χάσει την φετινή σεζόν λογω κορονοϊού, σε αντίθεση με άλλους αθλητές που μετά απο καραντίνα 15 ημερών επανέρχονται σταδιακά στην ενεργό δράση.

Όπως ανέφερε ο ιταλικός σύλλογος της Βερόνα, ο Ρώσος διαγώνιος θα πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων για έξι μήνες τουλάχιστον, αφού αμέσως μετά τη μόλυνση από το Covid-19, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Η Βερόνα ανακοίνωσε ότι ο Κιμέροφ χρειάστηκε να μπεί στην εντατική για λίγες μέρες αφού παρουσίασε πνευμονική εμβολή.

 Χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της Ιταλικής ομάδας, αναφέρει: 

«Ο παίκτης έδειξε θετικό στο τεστ Covid-19 που υποβλήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και, μετά από μερικές ημέρες, ανέφερε ορισμένα συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος και ίχνη αίματος σε βήχα. 

Η κατάσταση του μας υποχρέωσε, να τον μεταφέρουμε σε προσωρινό δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια σε νοσοκομειακή μονάδα εντατικής περίθαλψης. Πλέον η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση αλλα οι γιατροί μας συμβούλευσαν ότι δεν πρέπει να τον αφήσουμε να παίξει βόλεϊ για αρκετούς μήνες ακόμη.»