Εκτυπώστε τη σελίδα
28-05-2020 22:31

Κίνα: Ντοκιμαντέρ η καριέρα της θρυλικής Λανγκ Πινκ

Ντοκιμαντέρ, που θυμίζει κάτι παρόμοιο με το μπασκετικό «last dance» του Μάικλ Τζόρνταν, έγινε η ζωή και η καριέρα της θρυλικής Κινέζας πρώην παίκτριας και τωρινής ομοσπονδιακής προπονήτριας, Λανγκ Πινκ.

Η τελευταία που έγραψε σελίδες δόξας με την εθνική ομάδα της Κίνας και είναι η μοναδική στην ιστορία του αθλήματος που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο ως παίκτρια (1984) και ως προπονήτρια (2016), μετράει αντίστροφα για την προβολή του ντοκιμαντέρ που είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου σε ένα εικονικό παγκόσμιο φεστιβάλ ταινιών με την ονομασία «We Are One: A Global Film Festival».

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε η διάσημη Κινεζο -Αμερικανίδα Τζόαν Τσεν, η οποία είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών για να τιμήσει την θρυλική Κινέζα παίκτρια (πρώην ακραία. 1μ85) η οποία είχε το παρατσούκλι και «Ιron hamer» (σιδερένιο σφυρί). 

Η Λανγκ Πινκ το 2008, οδήγησε την εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ σε ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Πεκίνο μέσα στην πατρίδα της ενώ μετά το χρυσό του 2016 με την εθνική ομάδα της χώρας της, ανανέωσε το συμβόλαιο της με την Κινεζική ομοσπονδία και για τους επόμενους Ολυμπιακούς του Τόκιο.