Εκτυπώστε τη σελίδα
19-05-2013 22:20

Κορυφαίοι της Τσεχίας Στοκρ και Χαβέλκοβα

Κορυφαίοι της Τσεχίας Στοκρ και Χαβέλκοβα ©cev.lu
Ο Ίαν Στοκρ και η Ελένα Χαβέλκοβα βραβεύτηκαν ως οι κορυφαίοι τσέχοι παίκτες του βόλεϊ για την σεζόν 2012-2013 σε μια ειδική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Θέτρο Σίτι στο Μπρνο. 

 

Ο Στοκρ ολοκλήρωσε άλλη μια αξιομνημόνευτη χρονιά με την Τρεντίνο να κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων στην Ντόχα αλλά και το πρωτάθλημα Ιταλίας. Η μεττεγραφή του στην Ντιναμό Κρασνοντάρ ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες μετά την τελευταία αναμέτρηση με την Πιατσέντσα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την στήριξή τους καθώς και την προηγούμενη ομάδα μου, την Τρεντίνο. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια εκεί», τόνισε ο Στοκρ κατά την παραλαβή του βραβείου.   

Η αρχηγός της Εθνικής γυναικών της Τσεχίας, Ελένα Χαβέλκοβα βραβεύτκε ως η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Οδήγησε τις τσέχες στην κατάκτηση του EuropeanLeagueτου 2012, πέρσι τον Ιούλιο, ενώ για πρώτη φορά σφράγισαν την πρόκριση στο WorldGrandPrix. Πέρασε τη προηγούμενη σεζόν στην Ρωσία και στην Ντιναμό Κρασνοντάρ, με την οποία κατέκτησε το ChallengeCupτων Γυναικών, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Παραλαμβάνουσα το βραβείο της η Χαβέλκοβα ευχαρίστησε ειδικά τον μέντορά της στην εθνική ομάδα, γεννημένο στην Ιταλία, Κάρλο Παρίσι, ο οποίος την προπονούσε στην Ιταλία όταν εκείνη έπαιζε στην Μπούστο Αρσίζιο.  

Ο διαιτητής της FIVB, Μίλαν Λαμπάστα, που ήταν στους τέσσερις υποψήφιους διαιτητές για το FinalFourτου ChampionsLeague των Ανδρών, αναδείχτηκε «Τσέχος διαιτητής της Χρονιάς».