Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-12-2014 12:37

Λεόν: «Είμαι έτοιμος να παίξω για την Κούβα»

Ένα από τα αστέρια του κουβανέζικου βόλεϊ, και εκ των πρωταγωνιστών της Ζενίτ Καζάν, ο Βιλφρέντο Λεόν, εκφράζει την επιθυμία του να αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα της χώρας του.
Παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του ο Κουβανός δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, επειδή...αποφάσισε να παίξει σε ομάδα εκτός Κούβας. Τα πράγματα στην Ομοσπονδία ωστόσο φαίνεται να αλλάζουν, αφού ανοίγει ο δρόμος και για όσους δεν είχαν το δικαίωμα συμμετοχής.

O Λεόν δήλωσε στο ITAR TΑSS πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Εθνική και στους Ολυμπιακούς του 2016:

«Εγώ κι ένας ακόμα παίκτης (ο Γιοάντρι Ντίαζ) τιμωρηθήκαμε με αποκλεισμό και δε μπορούσαμε να παίξουμε με την Εθνική ομάδα, έτσι δεν είμαι σίγουρος πως είναι το μέλλον μας εκεί. Αλλά, είμαι έτοιμος να παίξω για την Κούβα και πραγματικά θέλω να παίξω στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Το ολυμπιακό μετάλλιο είναι ένας από τους βασικούς μου στόχους στη ζωή. Ελπίζω να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, και να κερδίσουμε το μετάλλιο στη Βραζιλία».

Το 2013 Λεόν τιμωρήθηκε με 2 χρόνια αποκλεισμό από την FIVB γιατί αρνήθηκε να επιστρέψει στην Κούβα για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Το Μάιο του 2014 η FIVB μείωσε την ποινή σε ένα χρόνο, έτσι ο Λεόν μπόρεσε να αγωνιστεί με τη Ζενίτ Καζάν.