Εκτυπώστε τη σελίδα
27-02-2022 02:07

Η FIVB «ξηλώνει» το Παγκόσμιο Ανδρών από τη Ρωσία, σε ουδέτερες έδρες οι αγώνες των Κυπέλλων Ευρώπης

Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βόλεϊ  (FIVB) με αφορμή την πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία,ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αφαιρέσει όλες τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διοργανωθούν στη Ρωσία ενώ για την ασφάλεια των παικτών και των ομάδων, για το υπόλοιπο των ευρωπαϊκών κυπέλλων, οι ομάδες της Ρωσίας θα παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο. Απο ομάδες τη Ουκρανίας  δεν εχει μείνει τίποτα, όλες εχουν διαλυθεί και οι παίκτες έχουν επιστρατευθεί απο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρει:

«Σε απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η FIVB ενημέρωσε  τη Ρωσική Ομοσπονδία Βόλεϊ ότι δύο γύροι του επερχόμενου Volleyball Nations League (VNL) που θα διεξαχθεί στη Ρωσία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχουν μεταφερθεί..

 Η FIVB θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα επανεξετάσει άλλες διοργανώσεις που πρόκειται να διεξαχθούν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2022. 

Η FIVB ακούει και έρχεται σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους φορείς της, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Ομοσπονδιών, και συμμερίζεται τη σοβαρή ανησυχία τους για τον λαό της Ουκρανίας. Οι πόλεις υποδοχής αντικατάστασης θα ανακοινωθούν σύντομα.»