1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-11-2015 16:34

ΕΡΤ: «Η ΕΟΠΕ δεν μίσθωσε κύκλωμα για επαρκές χρονικό διάστημα»

Με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ υπέδειξε την ΕΟΠΕ ως υπεύθυνη για την διακοπή μετάδοσης του αγώνα Άρης - Μαρκόπουλο. Η δημόσια τηλεόραση απαντά στις κατηγορίες της ομάδας των Μεσογείων,  λέγοντας ότι θα έπρεπε η ομοσπονδία να μισθώσει κύκλωμα για επαρκές χρονικό διάστημα προς αποφυγή πρόωρης διακοπής μετάδοση. 
«Σε απάντηση και της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του ΑΟ Μαρκόπουλου, καθώς και δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση του αγώνα με τον Άρη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα: 

1. Την τηλεοπτική παραγωγή μεταδόσεων των αγώνων της Α1 Γυναικών έχει αναλάβει η ΕΟΠΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μίσθωση κυκλώματος από πάροχο και τη διανομή του σήματος στην ΕΡΤ. 

2. Όσον αφορά στη μετάδοση του συγκεκριμένου αγώνα, η Ομοσπονδία μίσθωσε δορυφορικό κύκλωμα διάρκειας 130 λεπτών με επέκταση 30 ακόμα λεπτών, χρόνος ο οποίος εν τέλει δεν ήταν επαρκής για την κάλυψη των τελευταίων κρίσιμων λεπτών του αγώνα. Πρέπει δε να προστεθεί, ότι λόγω της φύσης του αθλήματος (μη καθορισμένη διάρκεια αγώνων) είθισται ως καλή πρακτική από τους διαχειριστές της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων βόλεϊ – εν προκειμένω την ΕΟΠΕ – η μίσθωση κυκλώματος για επαρκές χρονικό διάστημα προς αποφυγή πρόωρης διακοπής μετάδοσης. Η πρακτική αυτή δεν ακολουθήθηκε από την ΕΟΠΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή του κυκλώματος και, ως εκ τούτου, το «βίαιο» κλείσιμο της μετάδοσης του αγώνα. 


3. Προξενούν απορία οι αναφορές στην ανακοίνωση της ΑΟ Μαρκόπουλου σχετικά με υποχρέωση της ΕΡΤ να καταβάλει το κόστος για τη μετάδοση του αγώνα με τον Άρη. Αν μη τι άλλο, οι συντάκτες της ανακοίνωσης έπρεπε πρώτα να είχαν έλθει σε επαφή με την Ομοσπονδία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους της συμφωνίας με την ΕΡΤ. Σε περίπτωση δε που αυτό δεν ήταν εφικτό για διάφορους λόγους, οι υπεύθυνοι της ομάδας μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ για να λάβουν υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση. 

4. Η Διοίκηση της ΕΡΤ ουδέποτε έχει αρνηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΟΠΕ, αντιθέτως έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας. 

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση στηρίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον ελληνικό αθλητισμό, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες και σεβόμενη το δημόσιο χρήμα. Οι αναπόδεικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της, αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων». 

2 σχόλια

  • Comment Link ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 17:27 posted by ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

    Θα μπορούσαμε να μαθουμε αν το ιδιο - η πληρωμή της παραγωγής απο την ομοσπονδια ή τις ομαδες- και για το πρωταθλημα της Α2 του μπασκετ, τουλαχιστον;

  • Comment Link βόλεϊ φαν Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 14:15 posted by βόλεϊ φαν

    Αφού δεν επαρκούσε το κύκλωμα γιατί η ΕΡΤ έκανε εκ νέου σύνδεση (10'-15' μετά τον αγώνα) και μας έδειχνε το τελικό σκόρ χωρίς αγωνιστική δράση; Για να κάνει επίλογο ο δημοσιογράφος;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ