1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-11-2014 18:45

Σοκ στο Αφγανιστάν: Βομβιστής σκότωσε 50 ανθρώπους σε τουρνουά βόλεϊ

Απίστευτα πράγματα εξελίχθηκαν στο Αφγανιστάν, με βομβιστή να σκοτώνει τουλάχιστον 50 ανθρώπους σε τουρνουά της χώρας τους, ενώ και ο ίδιος δεν γλύτωσε από την έκρηξη!


Η είδηση έχει σοκάρει τη παγκόσμια κοινότητα και μεταδόθηκε αρχικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο reuters. Οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τους 50 και οι τραυματίες είναι πάνω απο 60. Ο βομβιστής παρακολουθήσε το παιχνίδι μαζί με εκατοντάδες ανθρώπους και του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την πράξη του, παίρνοντας μαζί του στον θάνατο εκατοντάδες αθώους.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός συνέβη λίγες ώρες αφότου αποφασίστηκε να παραμείνουν στο Αφγανιστάν στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την βόμβα να είναι η απάντηση των Ταλιμπάν στην απόφαση αυτή...

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας, Μόκχις Αφγκάν δήλωσε στο Associated Press ότι η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τουρνουά όπου μεγάλος αριθμός φιλάθλων είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή Γιαχιακχάιλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες, ενώ ο αριθμός των νεκρών εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί.

«Υπήρχαν πάρα πολλοί συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο. Δεκάδες άλλοι είναι τραυματισμένοι και υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», συμπλήρωσε ο Αφγκάν.

«Χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης γιατί ενδέχεται να χρειαστεί η μεταφορά των τραυματιών στην Καμπούλ για νοσηλεία», πρόσθεσε. 

Η επίθεση αυτή είναι η πιο αιματηρή εδώ και χρόνια, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανάλογη επίθεση σε αγώνα βόλεϊ στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 100.

Η επαρχία Πάκτια που συνορεύει με το Πακιστάν, έχει αποτελέσει καταφύγιο πολλών Ταλιμπάν μαχητών και μελών του ανταρτικού δικτύου Χακάνι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ