1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-09-2014 19:29

Να, ποιοί ψήφισαν υπερ του ρεπό!

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Hρακλής και Μακεδόνες ήταν οι δυο που μπλόκαραν την άτολμη προσπάθεια της ΕΟΠΕ να γίνει το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με 12 ομάδες, με απειλή προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, ενώ ο τρίτος της παρέας του Βορρά, το Ανατόλια συνέπλευσε μαζί τους, βγάζοντας την ουρά του απ έξω, λέγοντας «αν βρεθεί έστω και ένας να απαντήσει αρνητικά, συμπορεύομαι μαζί του».

Απο εκεί και πέρα εκτός από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό, οι νησιώτικες ομάδες Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας έδειξαν μεγαλοπρέπεια και ψήφισαν υπερ της δωδέκατης ομάδας, προτάσσοντας το καλό του αθλήματος.

Ως αρνητική μπορεί να θεωρηθεί και η στάση των Μαρκόπουλου, Ηλιούπολης, Ρεθύμνου, που ενήργησαν ως … Πόντιοι Πιλάτοι και ένιψαν τας χείρας τους, προκειμένου να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα.

Καταλάβατε ότι όλοι οι παραπάνω ενεργούν με βάση τα μικροσυμφέροντα τους και οι φωνές για αναβάθμιση του πρωταθλήματος, είναι βοώντος εν τη ερήμω…. Το μαγαζάκι μας να είναι ανοιχτό και πέραν τούτου ουδέν. Πέφτουν δυο αντί για τρεις και θα τη βολέψουμε και φέτος. Φυσικά αν υποβιβαστούν οι Μακεδόνες και ο Ηρακλής μπορεί και να μιλάμε για θεία δίκη...

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η Ομοσπονδία που ήθελε την συναίνεση όλων για να διοργανώσει ένα σωστό πρωτάθλημα. Οι διοικήσεις εκλέγονται από τα σωματεία για να παίρνουν αποφάσεις και η ενέργεια του Αχιλλέα Μαυρομάτη να θέλει την συγκατάθεση όλων, υποδηλώνει ατολμία, για να μη πούμε κάποια χειρότερη και προσβλητική λέξη.

Αν σε κάθε δύσκολη περίπτωση ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν εφάρμοζε το νόμο και διενεργούσε δημοψήφισμα, δεν θα προχωρούσε τίποτα, ιδιαίτερα αν επρόκειτο για κάτι ριζοσπαστικό που θα άλλαζε τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.

Η κοινή γνώμη είναι συνήθως συντηρητική, υπερ του μικροσυμφέροντος της και δεν θέλει αλλαγές, με τρανό παράδειγμα την πεζοδρόμηση της Έρμου. Όταν αποφασίσθηκε, σχεδόν όλοι οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζητούσαν την κατάργηση της, με ανόητες δικαιολογίες.

Μετά από δυο- τρεις μήνες όταν γέμιζαν τα μαγαζιά τους, όλοι ήταν περιχαρείς και θεωρούσαν ευεργετικό το μέτρο. Αν όμως τους ρωτούσαν και έπαιρναν υπόψη της γνώμη τους, δεν θα άλλαζε τίποτα στην Ερμού.

Ο Μαυρομάτης άρχισε να ρωτά ένα προς ένα σωματείο, ποιο  δεν θα τον πάει στο ΑΣΕΑΔ,  προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες. Μα αν δεν κάνουμε λάθος είναι δικηγόρος και ένας καλός δικηγόρος, μπορεί εύκολα να δέσει νομικά μια απόφαση, προκειμένου να μην την προσβάλουν οι κακοπροαίρετοι.

Αν άνοιγε εξάλλου τον αθλητικό νόμο,  θα έβλεπε  ότι στο ΑΣΕΑΔ πάει μόνον όποιος βλάπτεται από μία παράνομη απόφαση. Μα, παράνομη απόφαση ήταν να συμπληρώσει την κατηγορία; Θα βλάπτονταν οι υπόλοιποι αν δηλαδή έπαιζαν κανονικά 12, σε περίπτωση που  δεν αποσυρόταν τα Βριλλήσια;

Θα είχαν έννομο συμφέρον να πάνε στο...ΑΣΕΑΔ; Γιατί λοιπόν να βλάπτονταν τώρα από την συμπλήρωση; Είτε από τον ΖΑΟΝ, είτε από τον Αρη, είτε από τα ...Ασπρα Χώματα;

 

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Περισσότερα από την κατηγορία: « «Ρεβάνς» της Κηφισιάς Έξω η Σερβία (photos) »

7 σχόλια

  • Comment Link Νίκος Νομικός Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 06:46 posted by Νίκος Νομικός

    Πολλοί ισχυρίζονται ότι πίσω από την εμμονή του Προέδρου της ΕΟΠΕ κρύβονται τα ψηφάκια τα οποία δεν έδωσαν κάποια σωματεία στις τελευταίες εκλογές και γι αυτό οι όποιες κινήσεις γίνονται προς όφελος εκείνων που ψήφισαν υπέρ του τωρινού συστήματος εξουσίας της ΕΟΠΕ. Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι ο αθλητισμός διοικείται με κίνητρα ανάλογα του πολιτικού συστήματος.
    Προτιμώ να θεωρώ ότι μάλλον πρόκειται για απίστευτη στενοκεφαλιά και για παντελή αγνοια της ιστορίας του Ελληνικού γυναικείου βόλλευ.
    Όποιος γνωρίζει έστω τα στοιχειώδη από βόλλευ, δεν θα αποτολμούσε να στερήσει από τον ΖΑΟΝ Κηφισιάς την καθ' όλα νόμιμη άνοδό του στην Α1. Κάτι τέτοιο προσβάλλει συνολικά την πόλη της Κηφισιάς, όπου δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς σχέση με το βόλλευ.
    Κάθε οικογένεια της Κηφισιάς έχει προσφέρει στο γυναικείο βόλλευ κατ' ελάχιστον ένα μέλος της, είτε ως παίκτρια κάποια στιγμή, είτε ως αθλητικό παράγοντα. Τα μισά άτομα του γυναικείου φύλου στην Κηφισιά έχουν παίξει κάποτε βόλλευ και σήμερα είναι μητέρες (που έπαιζαν βόλλευ στα χρόνια του 1960 και 70) ή γιαγιάδες (που έπαιζαν στα χρόνια του 1980 και 90)κοριτσιών που παίζουν βόλλευ (σήμερα). Δεν είναι τυχαίο ότι το μπάσκετ άργησε πάρα πολύ σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα να βάλει πόδι στην Κηφισιά.
    Στα καφενεία της Κηφισιάς οι παππούδες και οι γιαγιάδες πίνουν καφέ συζητώντας τα παληά, δηλαδή για το τάδε αριστερόχειρο καρφί που έπαιζε το 1983, για την τάδε πάσα που έπαιζε το 1974 και για το σερβίς της τάδε που έπαιζε το 1967 όταν πρόεδρος του ΖΑΟΝ ήταν η τάδε και ούτω καθ' εξής.
    Αποτέλεσμα είναι και το πόσα σωματεία βόλλευ υπάρχουν σήμερα στην πόλη της Κηφισιάς.
    Η στάση της ΕΟΠΕ αποτελεί τεράστια ζημία για το γυναικείο βόλλευ, για την ιστορία του γυναικείου αθλητισμού και για όλη την ιστορία της κατάκτησης των δικαιωμάτων της γυναίκας στην Ελλάδα.
    Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ θα έπρεπε έστω και τώρα να διασώσει την υστεροφημία του και να μην στιγματίσει το όνομά του.
    Θα σηκωθεί από τον τάφο της και σε λίγο θα διαμαρτύρεται και η αείμνηστη Θεσπιάς Δημητριάδου που έδωσε μεγάλες μάχες για να κερδίσει η Ελληνίδα το δικαίωμα να γυμνάζεται και ίδρυσε την πρώτη Ελληνική γυναικεία ομάδα βόλλευ, τον Γυμναστικό όμιλο Ελληνίδων.
    Ας διορθωθεί έστω και την τελευταία στιγμή το ιστορικό αυτό λάθος της ΕΟΠΕ, από τον αθλητικό δικαστή.

  • Comment Link NAVY STYLE Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 21:30 posted by NAVY STYLE

    Ενα εκ των σωματείων που αναμασάει την καραμέλα της προοδευτικότητας του αθληματος και της ανάπτυξης, ψηφίζει τη μη συμμετοχή 12 ομάδων. Κοντόφθαλμες κουτοπονηριές για να σώσουμε την παρτίδα. Αδιόρθωτοι πραγματικά. Όταν φτάνεις στο σημείο να ψηφίζεις με τέτοιο τρόπο μόνο και μόνο για να πέσει ένας λιγότερος στη συνέχεια πραγματικά δείχνεις ότι είσαι ευθυνόφοβος και ανασφαλής. Κρίμα γιατί αν μη τι άλλο περιμέναμε απο το σωματείο του Μαρκοπούλου να κρατάει ένα επίπεδο. Τελικά δεν είναι όλα πολιτική.... και κάποιοι το βλέπουν μόνο έτσι.

  • Comment Link ATHENS FAN Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 12:17 posted by ATHENS FAN

    ΜΑΡΚΟ και ΟΠΕΡ {προφανώς από τις ομάδες με αρνητική θέση} εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΕΟΠΕ. Για τον ΟΠΕΡ υπάρχει μια δικαιολογία ότι όποια ομάδα ανέβει θα είναι ένα ταξίδι- έξοδα. Για την απόφαση του ΜΑΡΚΟ κύριε Γιάννη γιατί; Για τις ομάδες της Θεσ/κης και ιδιαίτερα ο ΗΡΑ έχει γερό δόντι στην ΕΟΠΕ... Συμπέρασμα οι διοίκηση της ΕΟΠΕ δεν γουστάρει 12 ομάδες. Συγχαρητήρια στις σοβαρές ομάδες που ψήφισαν υπέρ και ιδιαίτερα στις νησιώτικες που σίγουρα οποια ομάδα και αν λαβει μέρος στο πρωτάθλημα θα έχουν επιπλέον μετακίνηση. Προτείνω στις ομάδες που ψήφισαν άμεσα ή έμμεσα αρνητικά να αποκλειστούν από τηλ/κή μετάδοση εντός έδρας αγώνων.

  • Comment Link ΑΛΕΞ Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 11:01 posted by ΑΛΕΞ

    Τρεις πέφτουν: τα Βριλήσσια και άλλοι δύο

  • Comment Link CODE Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 08:00 posted by CODE

    ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ κ. ΛΕΜΟΝΙΔΗ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΟΠΕ ????
    Α)ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.....GALLOP ΜΕ ΤΙΣ 11 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ 12ΗΣ ΘΕΣΗΣ.
    Β)ΤΑ ΒΡΙΛΙΣΣΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ??? ΣΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ??? ΣΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ??? Η ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ???
    Γ) ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΖΑΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΙΛΙΣΣΙΩΝ ???
    Δ)ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ???? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ????
    Ε)ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ???
    ΣΤ) ΓΙΑΤΙ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΙΣ 11 ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΑΣΕΑΔ ...ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΒΓΑΛΕ WILD CARD ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΣΕ 11 ΟΜΑΔΕΣ ???

    ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ 11 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ??? ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΠΕ ?????

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΟΠΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ