1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-05-2023 11:31

Το βόλεϊ στην Παραολυμπιακή οικογένεια: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσία του sitting volley στο Παραολυμπιακό πανόραμα στην Λαμία

Στο πλαίσιο της διάδοσης και ανάπτυξης του βόλεϊ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, ξεκινάει μια νέα συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, με σκοπό να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας σε μια προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης του Βόλεϊ στην μεγάλη Παραολυμπιακή οικογένεια.
Το πρώτο βήμα στην προσπάθεια αυτή ήταν η παρουσία του βόλεϊ στην η εκδήλωση παρουσίασης των Παραολυμπιακών αθλημάτων, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία, στην Λαμία, όπου το Sitting Volley ήταν το αποκορύφωμα ανάμεσα σε μια σειρά παραολυμπιακών αθλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πλήθος θεατών και μαθητές μαθήτριες από Σχολεία της Λαμίας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και αγώνας επίδειξης ανάμεσα σε αθλητές με Ειδικές ανάγκες και αθλητές/αθλήτριες από τα Σωματεία ΑΣ ΦΘΙΑ και ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013


Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσέλκυσε πλήθος θεατών και αποτελεί μέρος  του προγράμματος Παραολυμπιακού Πανοράματος που πρόκειται να συνεχίσει να επισκέπτεται και άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Η Ελλάδα είχε συμμετάσχει με ομάδας ανδρών σε τέσσερις διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Sitting Volley στην δεκαετία του 2000, ενώ συμμετείχε φυσικά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, χωρίς να έχει από τότε μια οργανωμένη ανάπτυξη του Sitting Volley.
Μια άλλη παρουσία του Βόλεϊ σε σημαντικές διοργανώσεις, είναι και η παρουσία του Beach Sitting Volley, ως άθλημα επίδειξης,  στους III Μεσογειακούς Παραλιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Σεπτέμβριο.
Οι προσπάθειες της Ε.Ο.ΠΕ. για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην Παραολυμπιακή οικογένεια θα συνεχιστούν μέσα από τις συνέργειες που ξεκινούν, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους συνανθρώπους μας να γνωρίσουν το βόλεϊ, στις διάφορες μορφές που καλλιεργούνται (Sitting Volley, Standing Volley κ.α.)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ