1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-06-2019 21:53

Mιράν Τσαλικιάν: Ο συνθέτης που αποθεώθηκε από εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες «ξεχάστηκε» από την Ελλάδα

Έπειτα από δέκα ημέρες παραμονής στη Νότιο Κορέα, όπου φιλοξενήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους, ο μουσικοσυνθέτης, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και πρωταθλητής Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ, Μιράν Τσαλικιάν, καθώς και ο αδελφός του Ατάμ, επέστρεψαν στην Ελλάδα

Ο όρκος των ηρώων

Η Νότιος Κορέα γιόρτασε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια «του ύμνου της Δημοκρατίας» την ημέρα της εθνικής εορτής για την επέτειο της επανάστασης της Ντζαντζού το 1980 όπου περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ύμνος αυτός γράφτηκε από τον νεαρό Ελληνα συνθέτη και επιλέχθηκε μεταξύ 920 σημαντικών έργων από όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για το έργο «The Heroes' Oath» (ο όρκος των ηρώων) που από την πρώτη στιγμή άγγιξε τις ψυχές των Νοτιοκορεατών.

Ο Τσαλικιάν για δέκα ημέρες έζησε ένα… παραμύθι με στιγμές δόξας και τιμές αρχηγού κράτους. Μάλιστα, η φωτογραφία του και το όνομα του προβλήθηκαν σε τέτοιον βαθμό που ο ίδιος και ο αδελφός του βίωσαν στιγμές αποθέωσης και σεβασμού ακόμα και από τους απλούς Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι, εκτός των άλλων, τρέφουν μεγάλο σεβασμό για τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και τις αξίες για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο ethnos.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ