1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-03-2019 01:11

Αποκάλυψη: Ο τελευταίος τίτλος του Παναθηναϊκού πριν 37 χρόνια και το άστρο Τεντζέρη!

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί στο εφηβικό βόλεϊ έναν από τους πιο ακριβοθώρητους τίτλους που έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» παλεύουν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων στη Μίκρα για να κατακτήσουν μόλις τον τρίτο τίτλο τους στην 55χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στο πρώτο καταγεγραμένο πρωτάθλημα βόλεϊ εφήβων που έγινε το 1965 στον Πειραιά.

Από τότε χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να πάρει ο Παναθηναϊκος τον 2ο τίτλο του στο θεσμό.

Ηταν στην τελική φάση που έγινε το 1982 στα Τρίκαλα απ΄όπου και ανέτειλε το μεγάλο αστέρι του Τάσου Τεντζέρη ο οποίος είχε αποκτηθεί από τον Εδεσσαϊκό τον οποίο μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει στον τελικό.

Τεντζέρης: «Από το 1982 έχω να πάω στα Τρίκαλα»

«Μόλις είχα έρθει στον Παναθηναϊκό και θυμάμαι πως στις διαπραγματεύσεις του Εδεσσαϊκού με τον Παναθηναϊκό είχε συζητηθεί να μην αγωνιστώ εγώ στο Πανελλήνιο εφήβων αλλά αγωνίστηκα. Αν και δεν πήγα καλά στον τελικό κόντρα στην παλιά μου ομάδα γιατί είχα πολύ άγχος είχαμε νικήσει. Είχα ανάμεικτα συναισθήματα, δεν ήξερα εάν έπρεπε να πανηγυρίσω βλέποντας απέναντι μου τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Μετά βέβαια ταυτίστηκα με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα από τότε δεν έχει τύχει να επισκεφτώ ξανά τα Τρίκαλα», αποκαλύπτει στο volleynews.gr ο Τάσος Τεντζέρης.

Εκτός από τον Τάσο Τεντζέρη υπήρχαν και άλλα μεγάλα ονόματα απο πανω αριστερα όπως ο Ασημάκης Αλεξίου, ο Δημήτρης και Τάσος Κωτσαράς, ο Κώστας Τσιγαρίδας, ο Γιώργος Νικολογιάννης, ο Δημήτρης Μπουκαούρης, ο Παναγιώτης Σιδέρης.

Προπονητής ήταν ο αείμνηστος Μπάμπης Κεραμίδας (αριστερά στην φωτό) και ο έφορος του τμήματος Βλάσης.

Στη  σπάνια φωτογραφία από εκείνη την ομάδα μας την παραχώρησε από το αρχείο του ο Ασημάκης Αλεξίου (φοράει το Νο17) εικονίζονται:

Όρθιοι από αριστερά: Μπάμπης Κεραμύδας (προπονητής), Νο8 Τάσος Τεντζέρης, Νο3 Δημήτρης Κοτσιώνης, Νο10 Δημήτρης Κωτσαράς, Νο9 Θανάσης Κωτσαράς, Νο2 Κώστας Τσιγαρίδας, Νο7 Γιώργος Νικολογιάννης, έφορος Αλέκος Βλάσης.

Καθιστοί από αριστερά: Νο6 Γιώργος Μπουκαούρης, Νο5 Κώστας Σωτηρόπουλος, Νο15 Δημήτρης Γιαννακής, Νο16 Παναγιώτης Σιδέρης, Νο20 Πέτρος Παπαδάτος, Νο17 Ασημάκης Αλεξίου, Νο12 Γιάννης Κόλλιας.

Κώστας Ασημακόπουλος

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ