1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-02-2019 17:12

Γιώργος Καραμπέτσος: «Τα σωματεία πρέπει να αντιληφθούν ότι το μπιτς βόλεϊ ευνοεί τη σάλα»

O πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εμπλέκονται στη προσπάθεια που γίνεται με τις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ, αναφέρθηκε στον ρόλο των σωματείων για το άθλημα της άμμου και αποκάλυψε ότι υπογράφθηκε σύμβαση με την FIVB για την διεξαγωγή τουρνουά ενός αστεριού στο νησί της Ίου.

«Ως Ομοσπονδία αποφασίσαμε να πάμε το beach volley ένα βήμα μπροστά όπως και το ελληνικό βόλεϊ. Επειδή έχουμε βαριά ιστορία στο άθλημα και ιδιαίτερα στις γυναίκες, ρίξαμε το βάρος εκεί και κατόπιν προτροπής των συνεργατών μου. Στη προσπάθεια αυτή, αν δεν έβαζε πλάτη η Ε.Ο.Ε., εμείς ως Ε.Ο.ΠΕ. δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Τα έξοδα είναι πολλά, οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι ομάδες για τα τουρνουά είναι τεράστιες, το προπονητικό επιτελείο θέλει χρήματα που το ελληνικό βόλεϊ δεν έχει. Ως εκ τούτου, η Ε.Ο.Ε. και ο πρόεδρός της κ. Καπράλος που έχει αδυναμία στο beach, μας βοήθησε να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια και αυτή φαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλά αποτελέσματα. Οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Άρι Γκράσα γιατί και αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας, καθώς συμμετέχει στην αμοιβή του κ. Σαντάνα. Χάρη σε αυτή την βοήθεια, μας επιτρέπεται να κάνουμε αυτό το βήμα και να οραματιζόμαστε πως μπορούμε να εκπροσωπηθούμε μέσω του beach volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο είμαι εγώ στην Ομοσπονδία, ο Τίε Σαντάνα θα είναι συνεργάτης μας, γιατί εκτός από καλός προπονητής είναι και καλός χαρακτήρας».

Σε ερώτηση αν τα σωματεία της σάλας έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του beach volley: «Η αλήθεια είναι ότι τα σωματεία της σάλας έχουν πρόβλημα με το beach volley γιατί πιστεύουν ότι τους παίρνει τα λεφτά. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το beach volley είναι αυτόνομο για τις Εθνικές ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν, τα σωματεία πρέπει να καταλάβουν ότι το beach volley δίνει βοήθεια στη σάλα, όπως και το snow volley, καθώς φέρνει νέους θεατές. Χθες υπογράψαμε σύμβαση για να γίνει τουρνουά ενός αστεριού στην Ίο με ιδιωτική εταιρεία. Προσπαθούμε να φέρουμε στο άθλημα ιδιώτες. Ο σκοπός είναι να κερδίσουμε φίλους που έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν το άθλημα. Δεν είναι μόνο οι Εθνικές, είναι και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα όλο το καλοκαίρι».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ