1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-09-2013 14:49

Ένα αστέρι γεννιέται

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε το τελευταίο εξάμηνο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Ο λόγος για τον 18χρονο Βίκτορ Πολετάεφ που κατέκτησε με την Ρωσία το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Βοσνία, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U19 στο Μεξικό, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας στην Ουτρέχτη και στο πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 στην Τουρκία. Αν και είναι μόλις 18 χρονών και ένας απο τους μικρότερους αθλητές που συμμετείχαν στο παγκόσμιο U21, ο Πολέταεφ ανακυρήχθηκε πολυτιμότερος παίχτης της διοργάνωσης.

Ο νεαρός διαγώνιος που έχει γυρίσει στην πατρίδα του και το Καζάν, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του απο τους τελευταίους μήνες που εκτοξεύθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου βόλεϊ. «Αν και το τελευταίο μας παιχνίδι στον τελικό, υποτίθεται ότι θα ήταν το δυσκολότερο, όλα κύλησαν εύκολα για μας και σε κάποιο σημείο το διασκεδάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Βραζιλία δεν έκανε το παιχνίδι της όπως μπορεί. Πιθανόν χρειάστηκαν πολύ ενέργεια στον ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία και στο τέλος να κουράστηκαν. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος που και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα, η Ρωσία νίκησε την Βραζιλία. Το πιο δύσκολο παιχνίδι μας στην Τουρκία ήταν απέναντι στην Ιταλία την τελευταία μέρα των ομίλων που χάσαμε με 2-3»

Για το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη της διοργάνωσης δήλωσε πως δεν το περίμενε λόγω του μικρού της ηλικίας του: « Η αλήθεια είναι οτι ξαφνιάστηκα διότι είμαι μικρότερος σε σχέση με άλλους αθλητές που ήταν και αυτοί πρωταγωνιστές. Το βραβείο ήρθε μέσα από την συνολική προσπάθεια της ομάδας»

Τα σχέδια του για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν μόνο λίγη ξεκούραση. Θα περάσει δύο βδομάδες στην γενετειρά του στο Τσελίαμπινσκ και ύστερα θα ενσωματωθεί στην ομάδα του, την Ζενίτ Καζάν.

Πολύς κόσμος ανησυχεί πως λόγω του ύψους του (1,93) και την θέση στην οποία αγωνίζεται (διαγώνιος), όταν έρθει η ώρα να αγωνιστεί στην αντρική ομάδα θα έχει πρόβλημα απέναντι σε άλλους αθλητές με μεγαλύτερο ύψος και σωματότυπο. Ο ίδιος τοποθετήθηκε περί αυτού του θέματος: «Μέχρι στιγμής μπορούσα να καλύψω αυτές τις αδυναμίες με το άλμα μου. Αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε μπορεί να μεταφερθώ απο διαγώνιος σε ακραίο»

Το βόλεϊ για τον Βίκτορ Πολέταεφ ξεκίνησε απο μικρή ηλικία με τον πατέρα του να κάνει την αρχή. «Κάποιοι scouter με πρόσεξαν σε ένα τουρνουά νέων που συμμετείχα. Πρίν δύο χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά στο βόλεϊ και πήγαν στο Ταρταστάν. Η Ζενίτ Καζάν είναι μια απο τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσα σε παίχτες παγκόσμιου βεληνεκούς.»

Στον ελεύθερο του χρόνο, αρέσκεται να πηγαίνει σινεμά με την κοπέλα του ή να παίρνει τους δρόμους και να κάνει βόλτα στο Καζάν.« Είμαστε ακόμα πολύ μικροί για να παντρευτούμε. Προτεραιότητα για μένα είναι να δουλέψω σκληρά και να μην διαλύσω ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Να μετατραπεί αυτή η σκληρή δουλειά σε μια καλή καριέρα στο βόλεϊ. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι το παρελθόν, αλλά σκέφτομαι το μέλλον. Θέλω να γίνω όσο πιο γρήγορα γίνεται μέλος της Ζενίτ Καζάν.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ