1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-01-2022 00:14

Ρωσία: Πένθος για την απώλεια του σπουδαίου Χαμούτσκιν

Πένθος στο Καζάν. Μια θρυλική μορφή της Ζενίτ, του Μπέλγκορο και του Ρωσικού βόλεϊ, ο Βαντίμ Χαμούτσκιν, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Ο άτυχος Ρώσος παίκτης υπέκυψε την παραμονή της πρωτοχρονιάς από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία μόλις 52 ετών αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά.

Ο Χαμούτσκιν έγραψε ιστορία με την φανέλα την εθνική της Ρωσίας καθώς από την θέση του πασαδόρου την οδήγησε στην κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 1999, ενώ βοήθησε την «αρκούδα» να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϊ, και το χάλκινο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008.

Επίσης ως παίκτης που φόρεσε 13 χρόνια την φανέλα της Λοκομοτιβ Μπέλγκορο, και ήταν ηγετική μορφή και αρχηγός, οδήγησε τον διάσημο σύλλογο σε δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2004), 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα ενώ πέρασε και από τον πάγκο της συγκεκριμένης ομάδας, πριν επιστρέψει στην  Ζενίτ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ