1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-06-2021 14:22

VNL: Έριξε καμπάνες στη Σερβία η FIVB

Έριξε «καμπάνες» η Διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) για τη ρατσιστική συμπεριφορά παικτριών της Σερβίας κόντρα στη Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο του τουρνουά Nations League, σε ματς που έγινε την 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η Πειθαρχική Επιτροπή της FIVB μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι η Σέρβα λίμπερο Σάνια Τζούρτζεβιτς, παραβίασε τους κανονισμούς του παγκόσμιου οργανισμού βόλεϊ με τη χειρονομία που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η κίνηση που έκανε ονομάζεται «Slant Eye», και θεωρείται προσβλητική από τους Ασιάτες. 

Η Τζούρτζεβιτς τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές που θα τις εκτίσει στο τουρνουά του Nations League. Ήδη την πρώτη αγωνιστική την «έσβησε» στη χθεσινή ήττα της Σερβίας απο το Βέλγιο με 3-2 και η δεύτερη θα εκτιθεί στις 12 Ιουνίου κόντρα στον Καναδά.  Επίσης η Σερβική Ομοσπονδία (OSSRB), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση μετά το ματς, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ