Εκτυπώστε τη σελίδα
20-03-2021 22:30

Σπουδαία Ιταλοκινεζική συνεργασία μεταξύ Μπούστο Αρσίζιο και Τιαντζίν

Μετά την πρωτοποριακή συνεργασίας της Σερβικής ομοσπονδίας με την Κινεζική ομάδα Σεντζέν, και την μετεξέλιξη του Ασιατικού συλλόγου σε «Shenzhen China-Serbia Volleyball Club», (Κινοσερβική Σεντζέν) η οποία θα μετέχει κανονικά στη Κινέζικη Σουπερ Λίγκα με προπονητή το γνωστό μας από τον Ολυμπιακό, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, σήμερα είχαμε μία ακόμη ανάλογη κίνηση που δείχνει την τάση για παγκοσμιοποίηση του βόλεϊ.

Η γνωστή Ιταλική γυναικεία ομάδα Μπούστο Αρσίζιο που έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει στον φετινό μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς λιγκ και η πρωταθλήτριας Κίνας Tιαντζίν, ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας πολύ μεγάλης μεταξύ τους συνεργασίας.

Μόλις το επιτρέψει η πανδημία, οι δύο γυναικείοι σύλλογοι θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν προσωπικό, παίκτες, να δίνουν φιλικούς αγώνες μεταξύ τους, ενώ και οι χορηγοί τους θα χρειαστεί να συνεργαστούν. Η Tιαντζίν με τη συνεργασία του Ιταλικού σωματείου, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο βόλεϊ στην πόλη της  στο οποίο σκοπεύει να χτίσει 50 ακαδημίες βόλεϊ έως το 2025, οι οποίες θα εντάξουν δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια.

Η φετινή πρωταθλήτρια Κίνας Τιανζίν είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους βόλεϊ στην Κίνα και σε όλη την Ασία, έχοντας κερδίσει 13 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 5 πρωταθλήματα Asian Club, ενώ διαθέτει στο ρόστερ τηνς κορυφαία παίκτρια στον κόσμο, την Ζου Τινγκ. Από την άλλη πλευρά η Μπούστο είναι μία φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας και Κυπέλλου και Σούπερ καπ, καθώς και 3 φορές τροπαιούχοι του CEV cup.