1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-03-2021 21:39

Με τα αρχικά ROC θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στο Τόκιο

Με την αρχικά ROC θα αγωνιστούν οι Ρώσοι διεθνείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο μετά τις κυρώσεις που επέβαλλε ο διεθνής οργανισμός κατά του ντόμπινγκ, WADΑ.

Επίσης η αποστολή των Ρώσων αθλητών θα παρελάσει στην τελετή έναρξης και λήξης των αγώνων, κάτω από την σημαία της Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως επεσήμαναν αξιωματούχοι της ΔΟΕ, όταν ρωτήθηκαν για τις ακριβείς κυρώσεις που θα ισχύσουν τελικά κατα της Ρωσίας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις..

Να σημειωθεί ότι βάσει απόφασης του CAS, στις 17/12 διατήρησε την ενοχή της Ρωσίας για παραβάσεις των πρωτοκόλλων που έχουν σχέση με το ντόπινγκ αλλά έκρινε ότι ήταν αυστηρή η ποινή 4ετους αποκλεισμού που είχε επιβληθεί αρχικά από την WADA. Τελικά υπερίσχυσε μια ημι-τιμωρία με παρουσία των αθλητών αλλα χωρίς εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαία της χώρας, όπως αναφέρουμε στον πρόλογο.

Επίσης αναμένεται και η απόφαση της ΔΟΕ για την πρόταση της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να ακουστεί το εμβατήριο, «Katyusha» που γράφτηκε λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄παγκόσμιος πόλεμος, αντί του γνωστού ύμνου της χώρας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ