1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-06-2013 14:30

Ζόρζι: «Το να αγωνιστεί ο Χουαντορένα στην Εθνική είναι κακή ιδέα»

Ο Αντρέα Ζόρζι, γνωστός και ως Ζορρό,  πέρασε στο πάνθεον των καλύτερων βολεϊμπολιστών της ιστορίας αφήνοντας τα αποτυπώματα των χεριών του στις πλάκες του Volleyball Hall of Fame στην πόλη Μιλίκι της Πολωνίας.  Ο 48χρονος σούπερσταρ της Ιταλίας παραχώρησε συνέντευξη σε πολωνική ιστοσελίδα και πυροδότησε την ατμόσφαιρα απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με το εάν συμφωνεί με την συμμετοχή του Οσμάνι Χουαντορένα στην Εθνική Ιταλίας, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοι θα ήταν πολύ λάθος.

 

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Ιταλίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πολυ μπερδεμένο θέμα. Φυσικά και έχουμε ιταλούς βολεϊμπολίστες με ονόματα όπως Λάσκο, Τράβιτσα και Ζάιτσεφ, όμως είναι ιταλοί, 100% ιταλοί. Μμεγάλωσαν σε αυτή τη χώρα έμαθαν το βόλεϊ εδώ (σ.σ. στην Ιταλία). Ο Χουαντορένα σύμφωνα με το νόμο είναι πολίτης της Ιταλίας και φυσικά μπορεί να οριστεί ώστε να εκπροσωπήσει αυτή τη χώρα, όμως το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Για να αγωνιστεί κάποιος με το εθνόσημο πρέπει να  έχει την Ιταλία στην καρδιά του. Δεν έχει λογική να αγωνίζεται κάποιος με το εθνόσημο μόνο και μόνο βάσει των ικανοτήτων του. Όλοι ξέρουν το κεφάλαιο του αθλητή Οσμάνι. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάουρο Μπερούτο πρέπει να φερθεί με πολύ θάρρος. Το πρώτο και πιο σημαντικό κριτήριο για να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα είναι η αίσθηση του να είσαι σε μια ομάδα και κάθε αθλητής να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Το να καλέσεις κάποιον που δεν πιστεύει στο υψηλό επίπεδο, στην αξία της χώρας δεν έχει νόημα. Το να αγωνιστεί ο Χουαντορένα στην Εθνική είναι κακή ιδέα». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ