1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-12-2020 16:46

Κίνα: Υποψήφια για Όσκαρ βιογραφική ταινία για την εθνική ομάδα γυναικών βόλεϊ

 Σοβαρή υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2021, συγκεντρώνει η Κινεζική ταινία «Leap» (άλμα) με θέμα το βόλεϊ. Πρόκειται για μια δραματική βιογραφική ταινία, στα χνάρια του μπασκετικού " Last dance" για τον Μάικλ Τζόρνταν, η οποία παρουσιάζει συνοπτικά τα 40 χρόνια ιστορίας της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, από την εποχή της Λάνκ Πινκ, έως τη σημερνή ομάδα με την Ζου Τινγκ.

Η ταινία είναι διάρκειας 2 ωρών και 15 λεπτών σε σκηνοθεσία του Πίτερ Τσαν, και αυτή την περίοδο είναι η πέμπτη δημοφιλέστερη ταινία στις αίθουσες προβολής της ασιατικής χώρας, με πολύ καλά εισπρακτικά νούμερα. Παράλληλα επιλέχθηκε από την κυβέρνηση του Πεκίνου για να διαγωνιστεί στην τελετή των Όσκαρ, ως υποψήφια για το «χρυσό αγαλματίδιο» καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 Από το καστ των ηθοποιών ξεχωρίζει η διάσημη Γκονγκ Λι, στο ρόλο της θρυλικής αρχηγού της εθνικής, Λανγκ Πινκ η «Iron Hammer» όπως ήταν το παρατσούκλι της, ρόλο στην ταινία έχει και η κόρη της, Τζενι Λανκ Πινκ, ενώ γκέστ σταρ είναι και η Βραζιλιάνα χρυσή Ολυμπιονίκης, Ζακλίν Καρβάλιο.

 Ραντεβού λοιπόν στο κόκκινο χαλί της τελετής των Οσκαρ τον Απρίλιο του 2021 για να δούμε αν το "Leap"κάνει την έκπληξη και κατακτήσει το σπουδαίο κινηματογραφικό τρόπαιο.

 Πάρτε μια γεύση απο το τρέϊλερ της τιανίας:

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ