1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-12-2020 17:44

Μετά το Αφγανιστάν έστησαν φιλέδες και ξεκίνησαν πρωτάθλημα βολεϊ και στην Κολομβία!

Οι τελευταίες μέρες είναι ιστορικές για το βολεϊ, καθώς μετά την διεξαγωγή πρωταθλήματος ανδρών στο αιματοβαμμένο Αφγανιστάν, στήθηκαν φιλέδες και στην Κολομβία.Σε μια χώρα που είναι γνωστή παγκόσμια για την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τα αντίστοιχα πανίσχυρα καρτελ να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, αλλα και για την απασχόληση τους μόνο με το ποδόσφαιρο, μπόρεσαν να ιδρύσουν πρωτάθλημα γυναικών.

 

Συγκεκριμένα το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του πρώτου εθνικού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, στο Cayetano Canizares Coliseum της Μπογκοτά.

Σε συνεννόηση με την διεθνής ομοσπονδία (FIVB) η νέα Superliga περιλαμβάνει δέκα συλλόγους που ήδη άρχισαν να αγωνίζονται για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου από 1-10 /12. Σε συνεννόηση με την διεθνής ομοσπονδία (FIVB) η νέα Superliga περιλαμβάνει δέκα συλλόγους που ήδη άρχισαν να αγωνίζονται για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου, από 1-10 /12 κάτω απο αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι δέκα ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε και οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθεί στα πλέι-οφ που θα παιχτούν από τις 31 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2021.  Για αυτό το στάδιο του τουρνουά, οι σύλλογοι θα επιτρέπεται να υπογράφουν παίκτες που βρίσκονται στο εξωτερικό μέσω ενός νέου συστήματος μεταγραφών.

Χαρούμενος για την κίνηση αυτή, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, Αντόνιο Ριζόλα σχολίασε:«Είναι μια ευκαιρία για εμάς να έχουμε μια αλλαγή νοοτροπίας στην Κολομβία. Είναι υπέροχο να έχουμε περιφερειακά πρωταθλήματα αλλά η ευκαιρία να έχουμε ένα εθνικό τουρνουά είναι φανταστική. Δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Αθλητισμού. Χρηματοδοτώντας αυτό το πρώτο τουρνουά δίνει στους συλλόγους περισσότερο χρόνο, ώστε να οργανωθούν καλύτερα για τη δεύτερη σεζόν.» 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ