1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-11-2020 00:46

Πολωνία: Παρελθόν ο Ζαγκούμνι απο την προεδρεία της Ομοσπονδίας με σοβαρές καταγγελίες

Ξαφνικό τέλος για τον Πάβελ Ζαγκούμνι από την θέση του προέδρου της Πολωνικής Λίγκας Βόλεϊ.Η Επιτροπή Αθλητισμού του Υπουργείου των σπορ, με πολιτική απόφαση δεν ανανέωσε την θητεία του πολύ επιτυχημένου και δημοφιλή, Πάβελ Ζαγκούμνι στην κορυφή της Λίγκας, προκαλώντας τεράστια έκπληξη και ερωτηματικά στην κοινότητα του Πολωνικού βόλεϊ.

Ο Ζαγκούμνι που είχε περάσει την σεζόν 2009-10 από τον Παναθηναϊκό στη θέση του πασαδόρου, είχε διοριστεί σε αυτή την θέση στις αρχές του Γενάρη του 2019, και είχε προλάβει να κάνει σπουδαίο έργο σε αυτούς τους 21 περίπου μήνες της παραμονής του.

Μάλιστα μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της Επιτροπής, ανακοίνωσε την άμεση αποχώρηση του απο την Λίγκα με σαφείς αιχμές για «πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια» και ιδιωτικά συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την συνέχιση του έργου του.  

Χαρακτηριστική είναι και η ατάκα του: «Ακόμη και το βόλεϊ μας δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από πολιτικές συμφωνίες και ιδιωτικά συμφέροντα, οπότε ίσως είναι καλύτερο να μην είμαι μέρος αυτού του τρέχοντος παιχνιδιού. Θα είμαι αθλητής για πάντα και με ενδιαφέρει μόνο το δίκαιο παιχνίδι.» 

Με μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b, ο 43 χρονος πλέον πρώην πρόεδρος και ενας απο του κορυφαίους παίκτες ολων των εποχών, υποστήριξε: 

 «Αγαπητοί φίλοι του βόλεϊ. Από σήμερα, έληξε η θητεία μου ως Προέδρου της Πολωνικής Ένωσης Βόλεϊ.Παρά τις προσπάθειες μου για βελτίωση της λειτουργίας της PLS Λίγκας ανδρών, βελτίωση των οικονομικών της ομοσπονδίας, απόκτηση πολλών σημαντικών χορηγών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αποπληρωμή χρεών, το Εποπτικό Συμβούλιο, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην παρατείνει την θητεία μου.  

Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα, ούτε να συμβιβαστώ ‘’έξω από το αποδυτήρια’’ η ‘’να ξεπλύνω τα βρώμικα ρούχα κάποιων΄΄. Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης.

Το βόλεϊ δυστυχώς  δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από πολιτικές συμφωνίες και ιδιωτικά συμφέροντα, και ίσως είναι καλύτερο να μην μέρος του ‘’παιχνιδιού’’. Θα παραμείνω αθλητής για πάντα και ενδιαφέρομαι μόνο για το Fair Play. Ήρθε η ώρα για νέες προκλήσεις. Δεν λέω αντίο στο βόλεϊ»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ