1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-11-2020 15:38

Τουρκία: Ντοκιμαντέρ έγινε η καριέρα της θρυλικής αρχηγού της Βάκιφμπανκ, Γκοζντέ Κιρντάρ (vid)

Στα χνάρια του «Last dance» του Μάικλ Τζόρνταν, κινήθηκε και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Βακιφ μπανκ, για να τιμήσει την θρυλική της αρχηγό, Γκοζντέ Κιρντάρ.
Η διοίκηση της Τουρκικής ομάδας, σε συνεργασία με Αμερικάνική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βιογραφικο ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Gözde the Fighter» (Μαχητής Γκοζντέ), για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην προσφορά της κορυφαίας παίκτριας, στην ιστορία του συλλόγου ενω απέσυρε την φανέλα της με το νούμερο 2.

 Η 35 χρονη Κιρντάρ (1μ.83) που αγωνίστηκε στην θέση της ακραίας, υπήρέτησε την Βακιφμπανκ για 19 χρόνια, αποσύρθηκε το 2018, έχοντας οδηγήσει την ομάδα της σε ιστορικές επιτυχίες, όπως είναι οι τέσσερις τίτλοι Τσαμπιονς Λιγκ (2011, 2013, 2017 και 2018) καθώς και τα τρία χρυσά μετάλλια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων το 2013, 2017 και 2018 .

Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ «Gözde the Fighter», είναι ο νικητής των βραβείων «Καλύτερης αθλητικής ταινίας» που παρουσίασε το IMDb Qualifier New York International Film, ένα μηνιαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ με δημόσιες εκδηλώσεις προβολής που διοργανώνεται στην καρδιά του Μανχάταν. Επιπλέον, το ντοκιμαντέρ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες από το φημισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας,και το Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Για να ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ διάρκειας 27', χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για την παραγωγή, ενώ μια ομάδα 12 ατόμων δούλεψε στην πραγματική βιντεοσκόπηση , στην Κωνσταντινούπολη και την γενέτειρα της Γκοζντε, με πολύωρα πλάνα για τους τίτλους που κατέκτησε, hilight από τελικούς και συνεντεύξεις από συναθλήτριες και τον διάσημο Ιταλό προπονητή, Τζιοβάνι Γκουιντέντι.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ