1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-11-2020 15:39

Και όμως στο Αφγανιστάν παίζουν βόλεϊ!

Και όμως στο Αφγανιστάν παίζουν βόλεϊ. Δηλαδή αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν από σήμερα και σε λίγες ώρες, με την διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος ανδρών στην ιστορία της χώρας.

Σε μια χώρα όπου το αίμα ρέει άφθονο από τους διαρκείς πολέμους που ξεκίνησαν το 2003 και μετά, αρχικά από την εισβολή του Αμερικανικού στρατού για να συλλάβει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και στη συνέχεια ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Ταλιμπάν και του κυβερνητικού στρατού, με χιλιάδες αθώα θύματα καθημερινά από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να συγκροτήσουν έξι ομάδες και να κάνουν πρωτάθλημα!

Η Αφγανική Ομοσπονδία Βόλεϊ (ANVF) βάφτισε το πρώτο της πρωτάθλημα «Premier League 2020» το οποίο θα διεξαχθεί σε μορφή τουρνουά (11-19/11) στην πρωτεύουσα Καμπούλ.  Θα πάρουν μέρος έξι ομάδες από έξι διαφορετικές ζώνες, χωρισμένες σε δύο ομίλους (Α και Β) τριών ομάδων η καθεμία.

 Oι αγώνες θα γίνουν σε τουρνουά και θα ολοκληρωθούν σε μορφή round-robin, με τις δύο κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας να προκρίνονται στους τελικούς. Στη σάλα των αγώνων λόγω κορονοϊού, θα μπορούν να μπουν δωρεάν 2.500 χιλιάδες θεατές φορώντας μάσκες, και με την αστυνομία και το στρατό να έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για αποτρέψουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ