Εκτυπώστε τη σελίδα
05-09-2020 13:15

Κίνδυνος να μείνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ηνωμένες Πολιτείες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της WADA και πλέον βρίσκονται σε τροχιά ανοικτής σύγκρουσης με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Ολα ξεκίνησαν από την έκθεση του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών (ONDCP) του Λευκού Οίκου που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 22 Ιουλίου και φυσικά δημοσιοποιήθηκε.

Σύμφωνα με αυτήν, η συνεισφορά στην WADA με πάνω από 2,7 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ο ONDCP εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς δαπανήθηκαν τα δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ και προέτρεψε την WADA να δράσει αμέσως στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Προϋπολογισμός και παρεμβάσεις

Οι ΗΠΑ παραπονέθηκαν επίσης ότι, ως ο μεγαλύτερος ευεργέτης της WADA, εκτός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που συνεισφέρει το μισό προϋπολογισμό του οργανισμού, δεν εκπροσωπείται κατάλληλα και ήθελε μια ανάλογη φωνή στη λήψη αποφάσεων.

Αν και η WADA είχε αντιδράσει άμεσα στα όσα ανέφερε η έκθεση της ΟΝDCP, περίπου 40 ημέρες αργότερα περνάει και στην αντεπίθεση αναφέροντας πως πιθανή μείωση της χρηματοδότησης θα μπορούσε να οδηγήσει στην απέλαση αυτής της χώρας από διεθνή αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία καθοδηγούνται από τον φύλακα κατά του ντόπινγκ...

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sports3.gr