1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-05-2013 12:30

Αλλάζει τους κανονισμούς του πρωταθλήματος η Ρωσική Ομοσπονδία

Μεγάλες αλλαγές στον κανονισμό διεξαγωγής των πρωταθλημάτων ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης καθώς πλέον θα υπάρχει περιορισμός στους ξένους παίκτες που θα αγωνίζονται στους ρωσικούς συλλόγους καθώς και υποχρέωση των συλλόγων να χρησιμοποιούν ως έδρα σάλες που θα έχουν ως ελάχιστη χωρητικότητα τους 3.000 θεατές.

 

Αναλυτικά:

-Από την αρχή της προσεχούς σεζόν 2013-14 όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στην Superleague υποχρεούνται να έχουν εγκατεστημένο σύστημα για βίντεο. Ο αντίστοιχος κανονισμός θα ισχύσει στην κατηγορία των γυναικών στα play off του 2014. Αν κάποιος σύλλογος δεν συμμορφωθεί με τον κανονισμό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο του ως έδρα.

-Στα ίδια χρονικά πλαίσια οι ομάδες θα πρέπει να «συμμορφωθούν» και με άλλο νέο κανονισμό που δεν επιτρέπει την χρησιμοποίηση περισσοτέρων από δυο ξένων παικτών και μάλιστα ο ένας από τους δυο θα πρέπει να είναι στον πάγκο όταν πάιζει ο άλλος.

-Οι αγώνες για τα play off της σεζόν 2016-2017 θα διεξαχθούν μόνο σε σάλες με ελάχιστη χωρητικότητα 3.000 θεατών. Στην περίπτωση το γήπεδο κάποιου συλλόγου δεν πληροί την παραπάνω προϋπόθεση, τότε θα πρέπει να ενοικιαστεί μια άλλη σάλα ή ο αγώνας να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος γεγονός που όπως γίνεται κατανοητό στερεί το πλεονέκτημα της έδρας. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

-Η έναρξη του πρωταθλήματος των γυναικών θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ των ανδρών στις 26 Οκτωμβρίου του 2013.

- Ο Πρωταθλητής Ρωσίας θα αποφασιστεί στο δεύτερο μισό του Μαϊου. Ημιτελικοί και τελικοί θα κρίνονται στις τρείς νίκες. Τα προημιτελικά των γυναικών θα διεξαχθούν με διπλούς αγώνες. Αν μια ομάδα νικήσει ,ε 3-0 ή 3-1, η πρόκρισή της στην επόμεην φάση θα κριθεί το χρυσό σετ του δεύτερου αγώνα.

-Μια ομάδα πέφτει κατηγορία. Η ομάδα που θα καταλάβει την ενδέκατη θέση στα play off θα παίξει με την δεύτερη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Για την τελική κατάταξη οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο όμιλους. Οι πρώτες έξι ομάδες θα προκριθούν απευθείας στα ημιτελικά και οι ομάδες από τις θέσεις 7 εέως 10 θα αγωνιστούν στον ένατο γύρο.

Α.Μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ