Εκτυπώστε τη σελίδα
06-05-2020 21:10

Ιράν: Ονειρεύεται επιστροφή Βελάσκο στον πάγκο του

Μοιάζει περισσότερο με ένα όνειρο θερινής νύχτας παρά για σοβαρή πιθανότητα, αλλά η Ιρανική Ομοσπονδία Βόλεϊ (IRIVF) θέλει και πάλι τον θρυλικό Χούλιο Βελάσκο στο τιμόνι της εθνικής ομάδας ανδρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων Tασνίμ, ο πρόεδρος του IRIVF Μοχαμεντ Νταζαρβανί, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Βελάσκο για να επιστρέψει στη θέση που κατείχε από το 2011 έως το 2014. Κατά την τριετία αυτή ο Αργεντινός προπονητής, είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Ασιατικού πρωτάθληματος, το 2011 και το 2013.

 Μετά το πρόσφατο «διαζύγιο» με τον Μαυροβούνιο Ιγκορ Κολάκοβιτς, το Ιράν αναζητά έναν έμπειρο προπονητή στο εξωτερικό καθώς η περίπτωση Βελάσκο είναι πλέον αδύνατη. Ο θρυλικός τεχνικός έχει αποσυρθεί πριν από ένα χρόνο από τους πάγκους, και αποτελεί πλέον τον Τεχνικό Διευθυντή των εθνικών ομάδων νέων της Ιταλίας. 

Το Ιράν παράλληλα μιλάει και με αλλους τρεις γνωστούς Ιταλούς προπονητές. Πρόκειται για τον 55χρονο προπονητή της Τρέντινο, Άντζελο Λορεντζέτι, που το 2018 οδήγησε τον ιταλικό σύλλογο στην κατάκτηση του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Ανδρών και τους Φερντινάντο Ντε Τζιόρτζι (Λούμπε, Ματσεράτα) αλλά και τον γνώριμο μας από την θητεία του στον Ολυμπιακό, νυν τεχνικό της Μιλάνο, Ρομπέρτο Πιάτσα.